Начална страница и търсачка Напред.БГ

Българска търсачка и начална страницаРезултати за "Почивка Созопол".

Напред.БГ - Българската търсачка.

Созопол

Изберете измежду близо 100 хотела в Созопол, сравнявайки ги по цена, местоположение, услуги,качество и още много други показатели.
Освен с множество хотели, сайтът разполага с богата информация и за много други обекти за настаняване в Созопол като къщи, семейни хотели и квартири.
Този туристически сайт ще ви помогне изключително много при избора на подходящо място за вашата екскурзия в Созопол.
www.bg.wikipedia.org - Созопол в Уикипедия
В страницата на Уикипедия за Созопол ще откриете всичко за градчето - история, забележителности, географски условия, население и много други данни.
Намерете още информация за морското ни градче в най-голямата търсачка в света Google.bg
Изберете подходящия хотел за вашата почивка измежду стотиците резултати в Гугъл.

Дълга и разнообразна е историята на този наш черноморски град. Много исторически бури са прелетели над него. Много народи са минали край стените му и са оставили следите си в пясъците на неговия некропол. Той е един от първите градове, основани от елините около 610 г пр н е. Различни са твърденията, които древните автори дават за годината на неговото основаване. Вероятно градът е бил основан на остров Кирик. Тук колонистите намерили удобно пристанище за своите кораби и защита от несигурните си съседи-траките, пръснати из горите на Странджа. В чест на бог Аполон, най-почитания в Милет - бог на слънцето, здравето и светлината, новият град бил наречен Аполония. Градът бързо се развивал като цветущ търговски център. Особено развитие получил градът, когато в 5 в пр н е, тракийските племена са обединили под властта на одриските царе и създали голямото Одриско царство. Малкият остров, на който дотогава бил разположен градът, станал тесен и жителите му заселили съседния полуостров. Възходът на града бил толкова голям, че Аполония създала и своя колония Анхиало, на отсрещния бряг на залива, а по-късно и втора. Последвали и много набези и разрушения, но градът бил отново възстановяван. Това станало и по време на римското владичество. Тогава се споменава и името Созополис-град на спасението. През византийско време за града отново се заговорва като богат и хубав град. Османското иго унищожило и последните следи на старата му слава. Градът заспал тежък робски сън и от богат и славен в древността град той се превърнал в малко забравено рибарско селище. Съвременният Созопол е малко градче, струпано на скалист полуостров в южния край на Бургаския залив. Тясна стометрова ивица земя го свързва със сушата. Днес градът е привлекателен туристически, исторически и културен център, посещаван от хиляди българи и чужденци.

 

...................................................

Още от Napred.BG:
РусалкаКаварнаБалчикАлбенаКамчияСлънчев брягПриморско

Napred.BG е търсачка от българи за българи.

Повече от година работим тя да става все по-добра
.

Tя има шанс за успех само, ако вие ни помогнете, като я опитате, харесате и споделите!Добави в любими

Подобно на Уикипедия ще опитаме да се издържаме по некомерсиален начин. Може да ни помогнете в тази насока, като ни направите дарение.

Може да сигнализирате грешка, да предложите сайт или да се свържете с нас през Facebook.

За уебмастъри:
Ако сложите линк към нас, ще сме Ви много благодарни! Ако искате банер, само ни пишете какъв размер и ще ви предоставим.

Созопол - почивка и хотели в Созопол - Napred.BG
5 (4)


Как се появи търсачката Napred.bg и защо да ни ползвате вместо Google?


Имало едно време двама верни приятели, които си работили в Интернет и правили сайтове. Всичко вървяло добре до деня, в който стотици техни сайтове били изтрити от Google и останали безполезни, скрити за света. Двамата търсили причината за провала под дърво и камък и открили, че Google ги е наказал, защото използвали дизайн в бяло и червено, който се използвал и от "лоши" сайтове. И тогава разбрали, че компанията, която печели 30+ милиарда долара/година от рекламите в търсачката си, не желае да отвори в България 10-20 работни места за редактори, които да следят какво става, а оставя компютри и дори статистика да решават съдбата на хора и бизнеси.

Двамата приятели били много разочаровани от това отношение към малка България... И решили, че "може, по-иначе може"...
Napred.bg е "разбираща търсачка" и ще ви дава точно това, което търсите, и нищо друго. Ако не може да ви предложи нищо по-умно, просто ще отивате в резултатите на Google за вашето търсене. Няма какво да загубите с ползването на българската търсачка, затова просто я опитайте :)

Ние разчитаме на всички вас... разчитаме да подкрепите българското и човешкото пред чуждото, автоматизираното и комерсиалното.
И ако повярвате в идеята, Napred.bg ще бъде хубаво място, от което да стартирате вашия ден в Интернет, тръгвайки напред и нагоре!

Александрина и Калин

Bandar Poker Dominobet
poker88
seo melbourne

redco.bg

Напред.бг препоръчва следните уроци по рисуване в София за кандидатстване в професионални гимназии и университети с рисуване, или за всички, които искат да развият артистичната страна на своята личност.

Abv | Начална страница и търсачка Напред.БГ ползва хостинг от ICN.BG | Napred.BG е наследник на букмаркинг сайта Lubimi.com (Любими.ком)

Посветихме 1+ година, за да направим Napred.BG най-добрата търсачка за българите. Споделете ни!
Направи Napred.BG начална страница - подкрепи хубав БГ проект!