Начална страница и търсачка Напред.БГ

Българска търсачка и начална страница 

Резултати за "Почивка Балчик".
 
Напред.БГ - Българската търсачка.

Балчик 

Тук ще намерите хотели в Балчик на много изгодни цени, представени още със много други характеристики и снимки.
Вижте различни възможности за настаняване в крайбрежното градче и изберете най-добрата от тях според цените, местоположението и много други.
Ако все още не сте намерили перфектният хотел за Вашата почивка, този сайт ще улесни много Вашия избор.
Потърсете Балчик в най-голямата и подробна онлайн енциклопедия в света и намерете множество информация за градчето.
Ако до момента още не сте намерили нужната информация за морския ни град, може да прегледате резултатите в Гугъл.БГ.
Вместо да преглеждате каталозите за хотели, може да влезете директно в различни сайтове на хотели в Балчик чрез Гугъл.

Най-красивият град по Добруджанския бряг е град Балчик. Първото впечатление от него е смайващо. Откъдето и да се влезе в града - било по шосето , което се спуска от Добруджанското плато, било откъм морето, което образува пред града залив, той привлича със своята живописност. Старото свлачище, на което е построен градът, откъснало от високото плато огромни блокове, разбъркало ги е и ги е повлякло към морето. Между тях се белеят и скупчените няколко махали. Сякаш и те заедно с повлечените скали са потекли надолу към морето, смекчили ослепителната белота на скалите със зеленината на дворните градинки и червенината на покривите си. Градът е населен от йонийски колонисти вероятно през 5 в пр. н. е. Още преди идването на гърците горе на платото е съществувало тракийско селище. В историята градът влиза с името Круной или Круни, което буквално означава извори. Такива буйни извори и сега бликат по двата дола от двата края на града. По-късно бил наречен Дионисопол. Древните автори свързват името с легендата за изхвърлената от морето при града статуя на бог Дионис - бог на виното и веселието. Най-вероятно е това име да се е наложило поради развитото лозарство в района. Градът съществува и по време на римското владичество. Постепенно запада по времето на варварските нашествия, докато през Средновековието неговото бивше превъзходство се заема от гр. Каварна. С основаването на българската държава е в нейните предели. По - късно влиза във владенията на болярина Балик, чието име вероятно е взел. След Освобождението продължава да се развива като център, през който се изнася добруджанското жито. Това развитие е спряно с включването му в пределите на Румъния след Балканската война 1912-1913 г. Построеният от кралица Мария дворец привлякъл румънската буржоазия и той започнал да се развива като курортен град. Изникнали много вили, някои от които са се запазили. През съвремието строителството се съгласува с характерната му архитектура и Балчик запазва романтичния си вид с тесните, покрити с турски калдъръм улички. Интересно място за посещение е дворецът на бившата румънска кралица Мария - майка на последния румънски крал. "Тенха юва" /"Тихо гнездо"/ - така е наричала тя своя дворец. Поетичната фантазия на кралицата е била въплатена чрез умелото майсторство на опитни архитекти, инженери и градинари в този приказен дворец, който сега е достъпен за всеки турист. Най-голямото богатство на целия дворец обаче е неговият парк. Мекият климат и изобилната вода благоприятстват развитието на повече от 3000 вида растения, събрани от Средиземноморието, от брега на Тихия океан и Черно море, от Южна Азия и Америка. Целият парк сега е филиал на ботаническата градина при Софийския университет. Особено богата е колекцията от кактуси - над 250 вида, втора от богатство на видове в Европа.

 

...................................................

Още от Napred.BG:
РусалкаКаварнаАлбенаКамчияСлънчев брягСозополПриморско

Napred.BG е търсачка от българи за българи.

Повече от година работим тя да става все по-добра
.

Tя има шанс за успех само, ако вие ни помогнете, като я опитате, харесате и споделите!Добави в любими

Подобно на Уикипедия ще опитаме да се издържаме по некомерсиален начин. Може да ни помогнете в тази насока, като ни направите дарение.

Може да сигнализирате грешка, да предложите сайт или да се свържете с нас през Facebook.

За уебмастъри:
Ако сложите линк към нас, ще сме Ви много благодарни! Ако искате банер, само ни пишете какъв размер и ще ви предоставим.

Балчик - почивка и хотели в Балчик - Napred.BG
4 (5)


Как се появи търсачката Napred.bg и защо да ни ползвате вместо Google?


Имало едно време двама верни приятели, които си работили в Интернет и правили сайтове. Всичко вървяло добре до деня, в който стотици техни сайтове били изтрити от Google и останали безполезни, скрити за света. Двамата търсили причината за провала под дърво и камък и открили, че Google ги е наказал, защото използвали дизайн в бяло и червено, който се използвал и от "лоши" сайтове. И тогава разбрали, че компанията, която печели 30+ милиарда долара/година от рекламите в търсачката си, не желае да отвори в България 10-20 работни места за редактори, които да следят какво става, а оставя компютри и дори статистика да решават съдбата на хора и бизнеси.

Двамата приятели били много разочаровани от това отношение към малка България... И решили, че "може, по-иначе може"...
Napred.bg е "разбираща търсачка" и ще ви дава точно това, което търсите, и нищо друго. Ако не може да ви предложи нищо по-умно, просто ще отивате в резултатите на Google за вашето търсене. Няма какво да загубите с ползването на българската търсачка, затова просто я опитайте :)

Ние разчитаме на всички вас... разчитаме да подкрепите българското и човешкото пред чуждото, автоматизираното и комерсиалното.
И ако повярвате в идеята, Napred.bg ще бъде хубаво място, от което да стартирате вашия ден в Интернет, тръгвайки напред и нагоре!

Александрина и Калин

seo melbourne

redco.bg

Напред.бг препоръчва следните уроци по рисуване в София за кандидатстване в професионални гимназии и университети с рисуване, или за всички, които искат да развият артистичната страна на своята личност.

Abv | Начална страница и търсачка Напред.БГ ползва хостинг от ICN.BG | Napred.BG е наследник на букмаркинг сайта Lubimi.com (Любими.ком)

Посветихме 1+ година, за да направим Napred.BG най-добрата търсачка за българите. Споделете ни!
Направи Napred.BG начална страница - подкрепи хубав БГ проект!