Начална страница и търсачка Напред.БГ

Българска търсачка и начална страница 

Резултати за "Почивка Каварна".
 
Напред.БГ - Българската търсачка.

Каварна

Ако търсите хотели в Каварна Почивка.БГ ще Ви предложи голям избор от обекти за настаняване в градчето.
Намерете най-добрата възможност за вашата почивка на Черноморието, избиракйки от многото хотели, които bghotelite.com предлага.
Сайтът разполага с много различни оферти за почивка в Каварна, представени чрез много характеристики, данни и снимки.
Разгледайте пълната характеристика на крайбрежното градче - география, история, население, икономика, развлечения и други.
За допълнителна информация може да прегледате резултатите в Гугъл.БГ, в които ще намерите още много данни за Каварна.
Ако още не сте успели да намерите подходящия хотел за Вашата почивка, може да потърсите хотели директно в Гугъл.

Градът е разположен високо горе на платото на 3 км навътре в морето. Пристанището и плажът на гр. Каварна са в живописен залив, обграден от стръмните спусъци на Добруджанското плато. Два дола "прояждат" платото - източният се насочва нагоре, където е разположен градът. По него тече поток, събрал водите на няколко карстови извора, край който извива шосето от пристанището до самия град. Западният дол - Кочбунар, се врязва дълбоко в платото и достига чак до с. Божурец. Град Каварна има хилядолетна история. Край залива и по височините на Чиракман някога бил древният град Бизоне, основан в 5 в. пр. н. е. на мястото на по-старо тракийско селище. Много древни автори споменават за голямата катастрофа, която го сполетяла през 1 в. Една нощ той бил погълнат от морето. Вероятно земетръс сринал част от Чиракман, на който бил разположен древният полис. По-късно градът бил възстановен и включен в Римската империя, а след това във Византия. С основаването на българската държава градът попаднал в нейните граници. През Средновековието започват да го наричат Карвуна, Карбона, Карнава, а още по-късно и Каварна. Най-голяма слава като една от силните крепости градът достига в самостоятелното княжество на болярина Балик и неговите приемници Добротица и Иванко. След Освобождението Каварна е център и пристанище на богат земеделски район. Съвременният град е привлекателен с туристическите си обекти, с бързото си благоустройство и многото международни културни мероприятия.

 

...................................................

Още от Napred.BG:
РусалкаБалчикАлбенаКамчияСлънчев брягСозополПриморско

Napred.BG е търсачка от българи за българи.

Повече от година работим тя да става все по-добра
.

Tя има шанс за успех само, ако вие ни помогнете, като я опитате, харесате и споделите!Добави в любими

Подобно на Уикипедия ще опитаме да се издържаме по некомерсиален начин. Може да ни помогнете в тази насока, като ни направите дарение.

Може да сигнализирате грешка, да предложите сайт или да се свържете с нас през Facebook.

За уебмастъри:
Ако сложите линк към нас, ще сме Ви много благодарни! Ако искате банер, само ни пишете какъв размер и ще ви предоставим.

Каварна - почивка и хотели в Каварна - Napred.BG
4.75 (4)


Как се появи търсачката Napred.bg и защо да ни ползвате вместо Google?


Имало едно време двама верни приятели, които си работили в Интернет и правили сайтове. Всичко вървяло добре до деня, в който стотици техни сайтове били изтрити от Google и останали безполезни, скрити за света. Двамата търсили причината за провала под дърво и камък и открили, че Google ги е наказал, защото използвали дизайн в бяло и червено, който се използвал и от "лоши" сайтове. И тогава разбрали, че компанията, която печели 30+ милиарда долара/година от рекламите в търсачката си, не желае да отвори в България 10-20 работни места за редактори, които да следят какво става, а оставя компютри и дори статистика да решават съдбата на хора и бизнеси.

Двамата приятели били много разочаровани от това отношение към малка България... И решили, че "може, по-иначе може"...
Napred.bg е "разбираща търсачка" и ще ви дава точно това, което търсите, и нищо друго. Ако не може да ви предложи нищо по-умно, просто ще отивате в резултатите на Google за вашето търсене. Няма какво да загубите с ползването на българската търсачка, затова просто я опитайте :)

Ние разчитаме на всички вас... разчитаме да подкрепите българското и човешкото пред чуждото, автоматизираното и комерсиалното.
И ако повярвате в идеята, Napred.bg ще бъде хубаво място, от което да стартирате вашия ден в Интернет, тръгвайки напред и нагоре!

Александрина и Калин

Bandar Poker Dominobet
poker88

seo melbourne

redco.bg

Напред.бг препоръчва следните уроци по рисуване в София за кандидатстване в професионални гимназии и университети с рисуване, или за всички, които искат да развият артистичната страна на своята личност.

Abv | Начална страница и търсачка Напред.БГ ползва хостинг от ICN.BG | Napred.BG е наследник на букмаркинг сайта Lubimi.com (Любими.ком)

Посветихме 1+ година, за да направим Napred.BG най-добрата търсачка за българите. Споделете ни!
Направи Napred.BG начална страница - подкрепи хубав БГ проект!