Начална страница и търсачка Напред.БГ

Българска търсачка и начална страница 

Резултати за "Почивка Каварна".
 
Напред.БГ - Българската търсачка.

Каварна

Ако търсите хотели в Каварна Почивка.БГ ще Ви предложи голям избор от обекти за настаняване в градчето.
Намерете най-добрата възможност за вашата почивка на Черноморието, избиракйки от многото хотели, които bghotelite.com предлага.
Сайтът разполага с много различни оферти за почивка в Каварна, представени чрез много характеристики, данни и снимки.
Разгледайте пълната характеристика на крайбрежното градче - география, история, население, икономика, развлечения и други.
За допълнителна информация може да прегледате резултатите в Гугъл.БГ, в които ще намерите още много данни за Каварна.
Ако още не сте успели да намерите подходящия хотел за Вашата почивка, може да потърсите хотели директно в Гугъл.

Градът е разположен високо горе на платото на 3 км навътре в морето. Пристанището и плажът на гр. Каварна са в живописен залив, обграден от стръмните спусъци на Добруджанското плато. Два дола "прояждат" платото - източният се насочва нагоре, където е разположен градът. По него тече поток, събрал водите на няколко карстови извора, край който извива шосето от пристанището до самия град. Западният дол - Кочбунар, се врязва дълбоко в платото и достига чак до с. Божурец. Град Каварна има хилядолетна история. Край залива и по височините на Чиракман някога бил древният град Бизоне, основан в 5 в. пр. н. е. на мястото на по-старо тракийско селище. Много древни автори споменават за голямата катастрофа, която го сполетяла през 1 в. Една нощ той бил погълнат от морето. Вероятно земетръс сринал част от Чиракман, на който бил разположен древният полис. По-късно градът бил възстановен и включен в Римската империя, а след това във Византия. С основаването на българската държава градът попаднал в нейните граници. През Средновековието започват да го наричат Карвуна, Карбона, Карнава, а още по-късно и Каварна. Най-голяма слава като една от силните крепости градът достига в самостоятелното княжество на болярина Балик и неговите приемници Добротица и Иванко. След Освобождението Каварна е център и пристанище на богат земеделски район. Съвременният град е привлекателен с туристическите си обекти, с бързото си благоустройство и многото международни културни мероприятия.

 

...................................................

Още от Napred.BG:
РусалкаБалчикАлбенаКамчияСлънчев брягСозополПриморско

Napred.BG е търсачка от българи за българи.

Повече от година работим тя да става все по-добра
.

Tя има шанс за успех само, ако вие ни помогнете, като я опитате, харесате и споделите!Добави в любими

Подобно на Уикипедия ще опитаме да се издържаме по некомерсиален начин. Може да ни помогнете в тази насока, като ни направите дарение.

Може да сигнализирате грешка, да предложите сайт или да се свържете с нас през Facebook.

За уебмастъри:
Ако сложите линк към нас, ще сме Ви много благодарни! Ако искате банер, само ни пишете какъв размер и ще ви предоставим.

Каварна - почивка и хотели в Каварна - Napred.BG
4.75 (4)


Как се появи търсачката Napred.bg и защо да ни ползвате вместо Google?


Имало едно време двама верни приятели, които си работили в Интернет и правили сайтове. Всичко вървяло добре до деня, в който стотици техни сайтове били изтрити от Google и останали безполезни, скрити за света. Двамата търсили причината за провала под дърво и камък и открили, че Google ги е наказал, защото използвали дизайн в бяло и червено, който се използвал и от "лоши" сайтове. И тогава разбрали, че компанията, която печели 30+ милиарда долара/година от рекламите в търсачката си, не желае да отвори в България 10-20 работни места за редактори, които да следят какво става, а оставя компютри и дори статистика да решават съдбата на хора и бизнеси.

Двамата приятели били много разочаровани от това отношение към малка България... И решили, че "може, по-иначе може"...
Napred.bg е "разбираща търсачка" и ще ви дава точно това, което търсите, и нищо друго. Ако не може да ви предложи нищо по-умно, просто ще отивате в резултатите на Google за вашето търсене. Няма какво да загубите с ползването на българската търсачка, затова просто я опитайте :)

Ние разчитаме на всички вас... разчитаме да подкрепите българското и човешкото пред чуждото, автоматизираното и комерсиалното.
И ако повярвате в идеята, Napred.bg ще бъде хубаво място, от което да стартирате вашия ден в Интернет, тръгвайки напред и нагоре!

Александрина и Калин

seo melbourne

dewapoker

domino online

poker88

pokercc

poker online Terbaik Indonesia

judi poker online

Are you in need of quick access to cash? Get UCredit.sg licensed moneylender Fast Cash Loan in Singapore to sort out any emergency now.

perfectbody waist trainer uk

Abv | Начална страница и търсачка Напред.БГ ползва хостинг от ICN.BG | Napred.BG е наследник на букмаркинг сайта Lubimi.com (Любими.ком)

Посветихме 1+ година, за да направим Napred.BG най-добрата търсачка за българите. Споделете ни!
Направи Napred.BG начална страница - подкрепи хубав БГ проект!