Начална страница и търсачка Напред.БГ

Българска търсачка и начална страница



 

Ревю на сайта www.vbox7.com.

Напред.БГ - Българската търсачка.

 

Vbox7.com

Най-големият сайт за споделяне на видео клипове в интернет в България за момента е www.vbox7.com. Толкова много файлове притежава, в които всичко може да се намери - от професионално до любителско съдържание, информационни клипове, телевизионни предавания, музикални клипове, глупави видеоклипове и други. Понякога може специално видео да запишете за колекцията ви или за лична употреба. Към момента vbox7.com не предлага download на клипове, но е възможно да запишете все пак видеоклипове на вашия компютър.

Vbox7.com е сайт за споделяне на видео материали в интернет и е сред най-популярните сайтове, но предлага и богато музикално съдържание успоредно с това. На всеки му се е искало много пъти да изтегли дадена песен или друг клип директно на своя компютър или  лаптоп, както това може да се направи с youtube-mp3.org, който се посещава всеки ден от над 1 милион души. Той обаче не работи за www.vbox7.com, а само за Youtube.com Конверторът на Матесанц обаче предизвика недоволството на Google - те обявиха, че условията за ползване на видео портала се  нарушават. Тогава създателят гарантира на страницата си съществуването, като помоли потребителите си да подпишат онлайн петиция, чиято цел е да осъди на интернет гиганта поведението.

Ако всички ние започнем и от vbox7.com да конвертираме в MP3 формат клиповете си, това ще окаже върху приходите на Google значително влияние. Но въпреки това не пречи да се търсят алтернативи за преодоляване на правилата на компанията и свободно да се тегли видео съдържание. 770 хиляди души одобриха изобретението на Матесанц и изразиха недоволството си, че Google всячески иска да им пречи да си направят лично копие на съдържанието, което за интернет потребителите е публично достояние.

Когато пуснаха www.vbox7.com, в началото беше оправдано напълно, че визията на сайта беше грозна, че бе пълен с бъгове и не добре подреден и функционален. Минаха години и сайтът подобри развитието си. Въпреки всичко „качеството” на клиповете и потребителската маса не може съвсем да се цензурира, за разлика от  Youtubе – там нещата са много по-добре - по-качествени клипове се качват като количество (но да – има и глупости) много по-функционален е сайтът, за разлика от vbox7.com, много по-добри са потребителските канали и др. А вече имат и HD качество, с което www.vbox7.com не може да се похвали, отделно – че е интернационален, което е огромно предимство. Но защо трябва между двата да избираме, като можем и в двата да браузваме.

Сайтовете vbox7.com, YouTube и другите от рода са доста забавни със сигурност, а и полезни - от тях може доста неща да научиш. Проблемът е, че не можете да изтеглите директно от тях на компютъра си видео материала, който сте харесали или за нещо ще ви е полезен, без значение дали е презентация, песен, клип и др. Така ви се налага всеки път www.vbox7.com да посещавате, когато искате нещо да гледате, а това вече става досадно.

Има много сайтове, които нарушават правата върху интелектуалната собственост. Зад тях реално физическо лице стои обикновено. Случаят YouTube е ясен - той плаща дори на български изпълнители права, на продуценти и т.н. За разлика от vbox7.com  - YouTube съвсем наскоро приключи с три големи френски филмови студия договор, чийто резултат като цяло за киноиндустрията бе доста оптимистичен. Според споразумението производителите на съдържание, което в YouTube се излъчва безплатно, ще трябва част от приходите да получават. Договорът облагодетелства и двете страни, понеже и производителите на филми ще печелят, докато ние в Интернет гледаме продукциите им, а YouTube още повече популярност ще печели, за разлика от www.vbox7.com, като разнообрази каталога си и го увеличи с видео съдържание. Разбира се, компромисното решение би могло и в глобален мащаб да се приложи. Това не е първото споразумение между Франция и държания от Google музикален сайт. Между двете страни подобен договор бе сключен, гарантиращ, че ще получават част от приходите френските изпълнители от излъчваните в Интернет техни видеоклипове и песни, но не се споменава колко точно ще получават музикантите или продуцентите.

Napred.BG е търсачка от българи за българи.

Повече от година работим тя да става все по-добра
.

Tя има шанс за успех само, ако вие ни помогнете, като я опитате, харесате и споделите!







Добави в любими

Подобно на Уикипедия ще опитаме да се издържаме по некомерсиален начин. Може да ни помогнете в тази насока, като ни направите дарение.

Може да сигнализирате грешка, да предложите сайт или да се свържете с нас през Facebook.

За уебмастъри:
Ако сложите линк към нас, ще сме Ви много благодарни! Ако искате банер, само ни пишете какъв размер и ще ви предоставим.

Vbox7 - Ревю на www.vbox7.com от Търсачката Napred.BG
5 (1)


Как се появи търсачката Napred.bg и защо да ни ползвате вместо Google?


Имало едно време двама верни приятели, които си работили в Интернет и правили сайтове. Всичко вървяло добре до деня, в който стотици техни сайтове били изтрити от Google и останали безполезни, скрити за света. Двамата търсили причината за провала под дърво и камък и открили, че Google ги е наказал, защото използвали дизайн в бяло и червено, който се използвал и от "лоши" сайтове. И тогава разбрали, че компанията, която печели 30+ милиарда долара/година от рекламите в търсачката си, не желае да отвори в България 10-20 работни места за редактори, които да следят какво става, а оставя компютри и дори статистика да решават съдбата на хора и бизнеси.

Двамата приятели били много разочаровани от това отношение към малка България... И решили, че "може, по-иначе може"...
Napred.bg е "разбираща търсачка" и ще ви дава точно това, което търсите, и нищо друго. Ако не може да ви предложи нищо по-умно, просто ще отивате в резултатите на Google за вашето търсене. Няма какво да загубите с ползването на българската търсачка, затова просто я опитайте :)

Ние разчитаме на всички вас... разчитаме да подкрепите българското и човешкото пред чуждото, автоматизираното и комерсиалното.
И ако повярвате в идеята, Napred.bg ще бъде хубаво място, от което да стартирате вашия ден в Интернет, тръгвайки напред и нагоре!

Александрина и Калин

seo melbourne

redco.bg

Напред.бг препоръчва следните уроци по рисуване в София за кандидатстване в професионални гимназии и университети с рисуване, или за всички, които искат да развият артистичната страна на своята личност.

Abv | Начална страница и търсачка Напред.БГ ползва хостинг от ICN.BG | Napred.BG е наследник на букмаркинг сайта Lubimi.com (Любими.ком)

Посветихме 1+ година, за да направим Napred.BG най-добрата търсачка за българите. Споделете ни!
Направи Napred.BG начална страница - подкрепи хубав БГ проект!