Начална страница и търсачка Напред.БГ

Българска търсачка и начална страница 

Ревю на сайта www.mail.bg.

Напред.БГ - Българската търсачка.

 

Mail.bg

Техническият център на www.mail.bg разполага денонощно с мониторинг. Създателите на системата могат във всеки момент, в който се появи нужда, да получат отдалечен пълен достъп до сървър и дори отдалечено да го преинсталират. Всичко е предвидено да е резервирано двойно, включително и климатичните системи, и захранването. Всички сървъри на mail.bg разполагат със способността да могат да се самовъзстановяват без човешка намеса при повече от 90% от възникналите проблеми, а също и да продължат, макар и по-бавно, да работят при отпадане на произволен сървър.

Дейта центърът на www.mail.bg е между най-енергоефективните не само в България, което е постигнато предвидливо, благодарение на захранвания с ефективност от 93%. Инсталираните захранвания намаляват загубите на разсеяна топлина, като доставят до самите сървъри 93% от енергията. Използваната енергия по-драстично намалява, понеже е няколко пъти по-малко разсеяната топлина, като така и енергията, използвана за охлаждане, намалява. Тези мерки намаляват с почти 20% консумираната от сървърите на mail.bg енергия.

Блейд сървърите  са инсталирани в общ корпус множество сървъри, които работят независимо и пестят енергия заради множеството компоненти - вентилатори и захранвания. Благодарение на тях с 10% намаляват енергийните нужди.

Хард дисковете са втория консуматор, след процесора на съвременните компютри. Повечето сървъри на www.mail.bg, с изключение на съхраняващите пощата, в бездискови клъстери работят и общата им консумация така намалява с 15-20%, а климатична техника за пестене на енергия даже шумово замърсяване не причинява.           

Използваните от mail.bg климатици не замърсяват околната среда. Шумовото замърсяване от тях е между най-ниските в индустрията и при пиково натоварване – те от обикновен вентилатор са по тихи. Енергоефективността им е по-висока със 70% от обикновените климатици. Благодарение на това и други мерки, използваните от www.mail.bg емисии с повече от 15 тона на година намаляват въглероден диоксид. Това всъщност е равносилно на засаждането на дървета в 20 декара.

Енергийната ефективност пести разходи за енергия, за климатична техника, надеждността се увеличава от намалената топлина в кутиите на сървърите на mail.bg, а и опазването на околната среда е важно за екипа.

Пощенската кутия на www.mail.bg е изпълнена с много полезни функционалности. Идеята е потребителите да бъдат максимално улеснени при навигацията на многобройните кореспонденции и прелистването, лесно да става и бързо. Именно за това екипът на mail.bg реши да свърже навигационната система с клавиатурата на клиента директно, посредством „hot keys“. Когато сте в кутията си, за да смените с една напред страницата с писма, трябва дясната стрелка само да натиснете – напред, или – назад, за да се върнете.

При писането на писма www.mail.bg разполага с куп уникални удобства за потребителите си. Вграденият „spell-checker“ е като истински полиглот - разпознава на над 20 езика  текстовете, които пишете. За да активирате тази полезна функция, всичко, което можете да направите става само с два прости клика: първият, за да активирате преглед на правопис, който е изключен по условие, и вторият, езика за да изберете.

Текстовият редактор е благоприятно настроен в mail.bg към ползвателите на Кирилица, защото разпознава и проверява правопис, дава възможност на потребителя да пише без инсталирана на компютъра му на кирилица. Вградената клавишна подредба online във фонетичен формат и стандартен по БДС, също са лесни за употреба в www.mail.bg.

Online пощата представлява за мнозина нещо безкрайно и необозримо на теория. Сблъсквали сте се другаде с невъзможността към писмото си да прикачите големи файлове, защото има ограничения в размерите на файла, или отсреща пощата не ги е приела. В mail.bg нещата стоят доста по-различно, защото тук услуга предлага между най-големите във виртуалното пространство размери на пощенска кутия – 20 GB. Дори в едно писмо наведнъж можете да качвате и няколко файла, които имат до 1 GB общ размер и да сте сигурни, че навсякъде ще пристигнат.

Допълнително удобство е, че изпращачът може при необходимост и след изпращането да изтрие прикачените в mail.bg файлове. Освен това се позволява всички файлове да изберете, които искате наведнъж да прикачите, вместо поединични, което при такива големи обеми е особено полезно.

 

Napred.BG е търсачка от българи за българи.

Повече от година работим тя да става все по-добра
.

Tя има шанс за успех само, ако вие ни помогнете, като я опитате, харесате и споделите!Добави в любими

Подобно на Уикипедия ще опитаме да се издържаме по некомерсиален начин. Може да ни помогнете в тази насока, като ни направите дарение.

Може да сигнализирате грешка, да предложите сайт или да се свържете с нас през Facebook.

За уебмастъри:
Ако сложите линк към нас, ще сме Ви много благодарни! Ако искате банер, само ни пишете какъв размер и ще ви предоставим.

Mail BG - Ревю на www.mail.bg от Търсачката Napred.BG
5 (1)


Как се появи търсачката Napred.bg и защо да ни ползвате вместо Google?


Имало едно време двама верни приятели, които си работили в Интернет и правили сайтове. Всичко вървяло добре до деня, в който стотици техни сайтове били изтрити от Google и останали безполезни, скрити за света. Двамата търсили причината за провала под дърво и камък и открили, че Google ги е наказал, защото използвали дизайн в бяло и червено, който се използвал и от "лоши" сайтове. И тогава разбрали, че компанията, която печели 30+ милиарда долара/година от рекламите в търсачката си, не желае да отвори в България 10-20 работни места за редактори, които да следят какво става, а оставя компютри и дори статистика да решават съдбата на хора и бизнеси.

Двамата приятели били много разочаровани от това отношение към малка България... И решили, че "може, по-иначе може"...
Napred.bg е "разбираща търсачка" и ще ви дава точно това, което търсите, и нищо друго. Ако не може да ви предложи нищо по-умно, просто ще отивате в резултатите на Google за вашето търсене. Няма какво да загубите с ползването на българската търсачка, затова просто я опитайте :)

Ние разчитаме на всички вас... разчитаме да подкрепите българското и човешкото пред чуждото, автоматизираното и комерсиалното.
И ако повярвате в идеята, Napred.bg ще бъде хубаво място, от което да стартирате вашия ден в Интернет, тръгвайки напред и нагоре!

Александрина и Калин

Bandar Poker Dominobet
poker88
seo melbourne

redco.bg

Напред.бг препоръчва следните уроци по рисуване в София за кандидатстване в професионални гимназии и университети с рисуване, или за всички, които искат да развият артистичната страна на своята личност.

Abv | Начална страница и търсачка Напред.БГ ползва хостинг от ICN.BG | Napred.BG е наследник на букмаркинг сайта Lubimi.com (Любими.ком)

Посветихме 1+ година, за да направим Napred.BG най-добрата търсачка за българите. Споделете ни!
Направи Napred.BG начална страница - подкрепи хубав БГ проект!