Начална страница и търсачка Напред.БГ

Българска търсачка и начална страница 

Ревю на сайта www.dir.bg.

Напред.БГ - Българската търсачка.

 

 

Dir.bg

Един от водещите и най-популярните сайтове у нас е www.dir.bg, който е също така и един от най-старите .bg домейни. Там се търси по ключова дума или категория, дава се различна допълнителна информация - за валутните курсове, времето и температурата в различните градове, последните новини, хороскоп и зодии и още много други. Създателите на dir.bg  се стремят да предвидят интересите и вкусовете на посетителите, но това е почти невъзможно напълно. Но се позволява да се направи личен изглед на портала – да се определи разположението в dir.bg на отделните блокове и съдържанието, да се избере основната цветова схема, да се добавят връзки към любими места в Мрежата - така става по-ефективно сърфирането, успешно и забавно.

Личният портал в Дир.бг за настройки е с огромни възможности. За да може да се използва потребителят трябва да има регистриран “ключ”. Това е потребителско име, което може да се използва евентуално в платената поща на www.dir.bg. Затова трябва да се избере такъв псевдоним, който да е характерен за потребителя. А ако е свободно избраното потребителско име, ключът е създаден вече и могат да се ползват различни безплатни услуги– Моят Дир бг, Клубове Видеолафче, Лафче.

Така dir.bg дава възможност на посетителя сам да избира информацията в различните области, която го интересува. Създателите са се постарали да осигурят много и разнообразни възможности за настройка, за да бъде максимално ефективен престоят в Интернет, за да може се възприеме повече информация за кратко време.

Dir.bg е водещ в България интернет портал, стартирал още в началото на 1998 година, като започва да представя различни сайтове, утвърди се в страната като най-голямата office-time медия. Той покрива за интернет посетителите основни потребности от каталози, обяви, новини, комуникационни инструменти, развлечения, дискусионни форуми.

Ръководството предвижда според Проспекта на дружеството да инвестира в три области:

  • - Проект „Повишаване на конкурентоспособността на dir.bg чрез нови услуги”.
  • - Развитие на облачни услуги – инвестиции за оборотни средства на дружеството.
  • - Разработване на софтуер за таблети - за новите мобилни операционни системи да се изработят темплейтни модули от www.dir.bg с възможност за използването на пълните функционалности на таблетните устройства.

Ще бъде закупено специализирано портално софтуерно приложение и инсталирано за разработване на новата услуга „Персонализация”, която ще позволи всеки потребител да персонализира съдържанието си, като в зависимост от личните си предпочитания подбира информационните блокове в dir.bg.

Ново пространство за рекламна площ ще бъде създадено чрез Персонализацията, като ще бъде повишена многократно ефективността на рекламата чрез прецизно таргетиране по интереси и локация на аудиторията.

Популярните web директории, като www.dir.bg, предоставят на интернет потребителя връзки с информация за включените в тях сайтове. Ето защо са много атрактивни тези директории, като осигуряват начин за търсене и намиране на информация в интернет мрежата за тематичното съдържание на страници и web сайтове, съдържат огромна база данни от връзки към организирани в тематични категории web сайтове. За разлика от търсачките, които за събиране на информация от сайтовете използват роботи - crawlers, директориите като dir.bg се организират главно от редактори, поради което предоставят по-точна и адекватна информация, което означава и по-добри резултати.

Популярните в България интернет портали  не отстъпват почти на световните аналози. Те са организирани в тематични категории, а повечето директории предлагат в каталозите си и търсене по ключови думи. 

Napred.BG е търсачка от българи за българи.

Повече от година работим тя да става все по-добра
.

Tя има шанс за успех само, ако вие ни помогнете, като я опитате, харесате и споделите!Добави в любими

Подобно на Уикипедия ще опитаме да се издържаме по некомерсиален начин. Може да ни помогнете в тази насока, като ни направите дарение.

Може да сигнализирате грешка, да предложите сайт или да се свържете с нас през Facebook.

За уебмастъри:
Ако сложите линк към нас, ще сме Ви много благодарни! Ако искате банер, само ни пишете какъв размер и ще ви предоставим.

Dir bg - Ревю на www.dir.bg от Търсачката Napred.BG
5 (1)


Как се появи търсачката Napred.bg и защо да ни ползвате вместо Google?


Имало едно време двама верни приятели, които си работили в Интернет и правили сайтове. Всичко вървяло добре до деня, в който стотици техни сайтове били изтрити от Google и останали безполезни, скрити за света. Двамата търсили причината за провала под дърво и камък и открили, че Google ги е наказал, защото използвали дизайн в бяло и червено, който се използвал и от "лоши" сайтове. И тогава разбрали, че компанията, която печели 30+ милиарда долара/година от рекламите в търсачката си, не желае да отвори в България 10-20 работни места за редактори, които да следят какво става, а оставя компютри и дори статистика да решават съдбата на хора и бизнеси.

Двамата приятели били много разочаровани от това отношение към малка България... И решили, че "може, по-иначе може"...
Napred.bg е "разбираща търсачка" и ще ви дава точно това, което търсите, и нищо друго. Ако не може да ви предложи нищо по-умно, просто ще отивате в резултатите на Google за вашето търсене. Няма какво да загубите с ползването на българската търсачка, затова просто я опитайте :)

Ние разчитаме на всички вас... разчитаме да подкрепите българското и човешкото пред чуждото, автоматизираното и комерсиалното.
И ако повярвате в идеята, Napred.bg ще бъде хубаво място, от което да стартирате вашия ден в Интернет, тръгвайки напред и нагоре!

Александрина и Калин

seo melbourne

redco.bg

Напред.бг препоръчва следните уроци по рисуване в София за кандидатстване в професионални гимназии и университети с рисуване, или за всички, които искат да развият артистичната страна на своята личност.

Abv | Начална страница и търсачка Напред.БГ ползва хостинг от ICN.BG | Napred.BG е наследник на букмаркинг сайта Lubimi.com (Любими.ком)

Посветихме 1+ година, за да направим Napred.BG най-добрата търсачка за българите. Споделете ни!
Направи Napred.BG начална страница - подкрепи хубав БГ проект!