Начална страница и търсачка Напред.БГ

Българска търсачка и начална страница 

Резултати за "Храносмилателната система с възрастта".
 
Напред.БГ - Българската търсачка.

Храносмилателната система с възрастта

Възрастова динамика имат както храносмилателните органи, така и процесът храносмилане. Лигавицата на устната кухина у малкото дете е по-нежна и лесно ранима. В ранна възраст тя е податлива на възпалителни заболявания. Зъбите започват своето развитие в 3-я месец от вътреугробното развитие. На 6-месечна възраст след раждането пробиват първите зъби - резци, а на 6 години започва подмяната на млечното съзъбие с постоянно. Млечни кътници няма. Те никйат около 5-6-та година като постоянни зъби. Ето защо във възрастта от 5 до 10 години в устата на детето има и млечни, и постоянни зъби, поради което е абсолютно необходимо профилактиране от стоматолог. У новородените и кърмачетата слюнката е в малки количества. Постепенно с възрастта тя се увеличава, като се повишава и нейната концентрация. Обемът на стомаха също показва значителни възрастови изменения. У новороденото той има вместимост 50 см3, на 7 години -1000 см3, а на 12 години -1500 см3. Успоредно с това се променя и неговата секреция. Постепенно се увеличава количеството на солната киселина, рН на съдържанието намалява. Засилва се секрецията на протеолитичните ензими, увеличава се общото количество стомашен сок отделян за 1 денонощие. През първата година от живота на детето има интензивно нарастване на червата на дължина. Благодарение на силното развитие на кръвоносни и лимфни съдове и повърхност на червените власинки, всмукването е по-интензивно при децата в сравнение с възрастните. Често обаче се всмукват неразградени белтъчни молекули, което води до алергични инциденти. Задстомашната жлеза има по-активна секреция при малките деца, като най-вероятно този процес компенсира слабата стомашна секреция. С възрастта количеството, на панкреатичния сок се увеличава. Черният дроб се увеличава на тегло и с възрастта усъвършенства своята функция. Увеличава се и големината на жлъчния мехур.

Повече относно особеностите, функционалностите и същността на храносмилателната система у хората и животните може да намерите в Уикипедия.
За още интересна информация свързана с възрастовите особености на хранителната система прегледайте сайтовете, изкарани тук.

Използвани са материали от: Анатомия и физиология на човека, Автори: проф.д-р Людмил Мавлов д.м.н. доц. д-р Виолета Боянова, к.м.н. Издателство: Венимекс

Napred.BG е търсачка от българи за българи.

Повече от година работим тя да става все по-добра
.

Tя има шанс за успех само, ако вие ни помогнете, като я опитате, харесате и споделите!Добави в любими

Подобно на Уикипедия ще опитаме да се издържаме по некомерсиален начин. Може да ни помогнете в тази насока, като ни направите дарение.

Може да сигнализирате грешка, да предложите сайт или да се свържете с нас през Facebook.

За уебмастъри:
Ако сложите линк към нас, ще сме Ви много благодарни! Ако искате банер, само ни пишете какъв размер и ще ви предоставим.

Храносмилателната система с възрастта - Napred.BG
0 (0)


Как се появи търсачката Napred.bg и защо да ни ползвате вместо Google?


Имало едно време двама верни приятели, които си работили в Интернет и правили сайтове. Всичко вървяло добре до деня, в който стотици техни сайтове били изтрити от Google и останали безполезни, скрити за света. Двамата търсили причината за провала под дърво и камък и открили, че Google ги е наказал, защото използвали дизайн в бяло и червено, който се използвал и от "лоши" сайтове. И тогава разбрали, че компанията, която печели 30+ милиарда долара/година от рекламите в търсачката си, не желае да отвори в България 10-20 работни места за редактори, които да следят какво става, а оставя компютри и дори статистика да решават съдбата на хора и бизнеси.

Двамата приятели били много разочаровани от това отношение към малка България... И решили, че "може, по-иначе може"...
Napred.bg е "разбираща търсачка" и ще ви дава точно това, което търсите, и нищо друго. Ако не може да ви предложи нищо по-умно, просто ще отивате в резултатите на Google за вашето търсене. Няма какво да загубите с ползването на българската търсачка, затова просто я опитайте :)

Ние разчитаме на всички вас... разчитаме да подкрепите българското и човешкото пред чуждото, автоматизираното и комерсиалното.
И ако повярвате в идеята, Napred.bg ще бъде хубаво място, от което да стартирате вашия ден в Интернет, тръгвайки напред и нагоре!

Александрина и Калин

seo melbourne

redco.bg

Abv | Начална страница и търсачка Напред.БГ ползва хостинг от ICN.BG | Napred.BG е наследник на букмаркинг сайта Lubimi.com (Любими.ком)

Посветихме 1+ година, за да направим Napred.BG най-добрата търсачка за българите. Споделете ни!
Направи Napred.BG начална страница - подкрепи хубав БГ проект!