Начална страница и търсачка Напред.БГ

Българска търсачка и начална страница 

Резултати за "Хигиена на телесните течности".
 
Напред.БГ - Българската търсачка.

Хигиена на телесните течности

Хигиенна оценка на телесните течности се прави чрез анализ на данните от изследване на кръвната картина, време на кървене, на съсирване, СУЕ и много други показатели. Структурната характеристика на формените елементи, плазмените глобулини и др. информират не само за състоянието на телесните течности, но и за целия организъм. Така например повишаване на количеството на левкоцитите е показател за възпалителен процес, намаляване на зрелите левкоцити - за кръвни злокачествени заболявания; намаление на еритроцитите - за анемия, промяна на количеството на хемоглобина - също. Въобще подробното измерване на различните компоненти на кръвта може да даде богата информация както за състоянието на организма, така и за естеството на болестните му отклонения. Това е доста сложен процес, поради което има развита цяла наука -хематология, изучаваща методите на изследване и оценка на промените в състава и свойствата на кръвта. Хигиената на телесните течни тъкани отново (както всичко останало) започва с правилното хранене. Особено важно е още в ранна възраст захранването с богати на минерални вещества и витамини хранителни продукти - например такива, които съдържат достатъчно желязо, кобалт, витамин А, К, В, РР фактор и др. Някои видове млека (напр. козето) са бедни на желязо и кърмачетата развиват желязодефицитна анемия. Полезно е ранното захранване (от 4-5-месечна възраст) с добре сварен жълтък, размесен с мляко, както и пастьоризираните детски храни с месо (съдържащо достатъчно микро и макроелементи) необходими за правилната хемопоеза. Освен това трябва да се отбележи и опасността от остри и хронични интоксикации с олово и оловни производни, живак, въглероден окис и др. химически вещества, които обикновено имат силно цитотоксично действие и увреждат способността на червения костен мозък за производство на кръвни елементи. Със същия ефект върху организма са и радиоактивните облъчвания, които водят често да рязко намаляване на имунните му защитни сили. Кръвта е течна тъкан, за чието правилно развитие е особено важно доброто оксидиране, т. е. снабдяване на телесните клетки с достатъчно кислород. Това предполага по-често излизане сред природата, туризъм и всичко, което ще подобри този процес. Особено полезни са престояванията във високопланински курорти, където поради ниското съдържание на кислород в атмосферата се провокира компенсаторна реакция на активизиране на хемопоетични механизми, водещи до подобряване на структурата на кръвта.

Още за телесните течности - видове, функционалност, предназначение и други може да намерите тук.
Повече за грижата за телесните течности може да научите от сайтовете, показани в резултатите на Гугъл.

Използвани са материали от: Анатомия и физиология на човека, Автори: проф.д-р Людмил Мавлов д.м.н. доц. д-р Виолета Боянова, к.м.н. Издателство: Венимекс

Napred.BG е търсачка от българи за българи.

Повече от година работим тя да става все по-добра
.

Tя има шанс за успех само, ако вие ни помогнете, като я опитате, харесате и споделите!Добави в любими

Подобно на Уикипедия ще опитаме да се издържаме по некомерсиален начин. Може да ни помогнете в тази насока, като ни направите дарение.

Може да сигнализирате грешка, да предложите сайт или да се свържете с нас през Facebook.

За уебмастъри:
Ако сложите линк към нас, ще сме Ви много благодарни! Ако искате банер, само ни пишете какъв размер и ще ви предоставим.

Хигиена на телесните течности - Napred.BG
0 (0)


Как се появи търсачката Napred.bg и защо да ни ползвате вместо Google?


Имало едно време двама верни приятели, които си работили в Интернет и правили сайтове. Всичко вървяло добре до деня, в който стотици техни сайтове били изтрити от Google и останали безполезни, скрити за света. Двамата търсили причината за провала под дърво и камък и открили, че Google ги е наказал, защото използвали дизайн в бяло и червено, който се използвал и от "лоши" сайтове. И тогава разбрали, че компанията, която печели 30+ милиарда долара/година от рекламите в търсачката си, не желае да отвори в България 10-20 работни места за редактори, които да следят какво става, а оставя компютри и дори статистика да решават съдбата на хора и бизнеси.

Двамата приятели били много разочаровани от това отношение към малка България... И решили, че "може, по-иначе може"...
Napred.bg е "разбираща търсачка" и ще ви дава точно това, което търсите, и нищо друго. Ако не може да ви предложи нищо по-умно, просто ще отивате в резултатите на Google за вашето търсене. Няма какво да загубите с ползването на българската търсачка, затова просто я опитайте :)

Ние разчитаме на всички вас... разчитаме да подкрепите българското и човешкото пред чуждото, автоматизираното и комерсиалното.
И ако повярвате в идеята, Napred.bg ще бъде хубаво място, от което да стартирате вашия ден в Интернет, тръгвайки напред и нагоре!

Александрина и Калин

seo melbourne

redco.bg

Abv | Начална страница и търсачка Напред.БГ ползва хостинг от ICN.BG | Napred.BG е наследник на букмаркинг сайта Lubimi.com (Любими.ком)

Посветихме 1+ година, за да направим Napred.BG най-добрата търсачка за българите. Споделете ни!
Направи Napred.BG начална страница - подкрепи хубав БГ проект!