Начална страница и търсачка Напред.БГ

Българска търсачка и начална страница 

Резултати за "Фонаторна, термо и воднорегулационна система".
 
Напред.БГ - Българската търсачка.

Фонаторна, термо- и воднорегулационна система

Фонаторната (гласопроизвеждаща) функция на дихателната система е тясно свързана с дишането и речеобразуването. Речевият звук се образува при издишване, чрез подаване на струя въздух от белите дробове под съответно налягане. При образуването на звука гласовата цепка е затворена. Въздушната маса се открива за кратко време, при което започва трептене на целите гласни връзки или техните свободни краища. Появява се звук с различна сила и височина. Неговата модулация в определен речев звук зависи от органите на целия речев апарат. Според привържениците на миоеластичната теория така се появява звук, който после се моделира от гълтача, устната кухина и др, Според нервно-хронаксичната теория трептенията на гласните връзки са активни движения под контрола на нервни импулси, а не в резултат на въздушната струя. Според нея въздухът излизащ под налягане от белите дробове не е двигател на трептенията, а материя от чието трептене се поражда звук. Този звук се характеризира с диапазон, сила и тембър. Дихателната система участва в термо и воднорегулационните процеси на организма. Тази функция се осъществява посредством голямата дихателна повърхност на белите дробове, откъдето се изпарява около 20% от вддата, чрез която се отделя и известно количество топлина. Обмяна на газовете Газовата обмяна е основен за живота процес, чиято същност се състои в отдаване на CO2 през алвеоларната стена и поемане на О2 на нивото на белите дробове, както и отдаване на О2 през клетъчната мембрана и поемане на CO2 на нивото на тъканите. Дишането е двигател на този процес, а кръвоносната система и кръвта осигуряват транспорта. В белите дробове до алвеолите достига кръв, богата на CO2. Това не означава, че няма О2, а че той е в много по-малки концентрации (респективно налягане). През алвеоларната стена карбхемоглобинът отдава молекулата CO2 и освободеният НЬ взаимодейства с О2. На нивото на тъканите оксихемоглобинът отдава своя О2 и взаимодейства с натрупалия се там CO2, като една част се свързва с хемоглобина, а друга под формата на съединения на въглената киселина се пренася до белите дробове, откъдето се отстранява с издишания въздух.

Още за функциите, предназначението и действието на дихателната система може да научите от Уикипедеия.
Ако имате нужда от по-специализирана информация за фонаторната, терморегулационната и воднорегулационната система при човека, погледнете сайтовете в Гугъл.БГ.

Използвани са материали от: Анатомия и физиология на човека, Автори: проф.д-р Людмил Мавлов д.м.н. доц. д-р Виолета Боянова, к.м.н. Издателство: Венимекс

Napred.BG е търсачка от българи за българи.

Повече от година работим тя да става все по-добра
.

Tя има шанс за успех само, ако вие ни помогнете, като я опитате, харесате и споделите!Добави в любими

Подобно на Уикипедия ще опитаме да се издържаме по некомерсиален начин. Може да ни помогнете в тази насока, като ни направите дарение.

Може да сигнализирате грешка, да предложите сайт или да се свържете с нас през Facebook.

За уебмастъри:
Ако сложите линк към нас, ще сме Ви много благодарни! Ако искате банер, само ни пишете какъв размер и ще ви предоставим.

Фонаторна термо и воднорегулационна система - Napred.BG
0 (0)


Как се появи търсачката Napred.bg и защо да ни ползвате вместо Google?


Имало едно време двама верни приятели, които си работили в Интернет и правили сайтове. Всичко вървяло добре до деня, в който стотици техни сайтове били изтрити от Google и останали безполезни, скрити за света. Двамата търсили причината за провала под дърво и камък и открили, че Google ги е наказал, защото използвали дизайн в бяло и червено, който се използвал и от "лоши" сайтове. И тогава разбрали, че компанията, която печели 30+ милиарда долара/година от рекламите в търсачката си, не желае да отвори в България 10-20 работни места за редактори, които да следят какво става, а оставя компютри и дори статистика да решават съдбата на хора и бизнеси.

Двамата приятели били много разочаровани от това отношение към малка България... И решили, че "може, по-иначе може"...
Napred.bg е "разбираща търсачка" и ще ви дава точно това, което търсите, и нищо друго. Ако не може да ви предложи нищо по-умно, просто ще отивате в резултатите на Google за вашето търсене. Няма какво да загубите с ползването на българската търсачка, затова просто я опитайте :)

Ние разчитаме на всички вас... разчитаме да подкрепите българското и човешкото пред чуждото, автоматизираното и комерсиалното.
И ако повярвате в идеята, Napred.bg ще бъде хубаво място, от което да стартирате вашия ден в Интернет, тръгвайки напред и нагоре!

Александрина и Калин

seo melbourne

dewapoker

domino online

poker88

pokercc

poker online Terbaik Indonesia

judi poker online

Are you in need of quick access to cash? Get UCredit.sg licensed moneylender Fast Cash Loan in Singapore to sort out any emergency now.

perfectbody waist trainer uk

Abv | Начална страница и търсачка Напред.БГ ползва хостинг от ICN.BG | Napred.BG е наследник на букмаркинг сайта Lubimi.com (Любими.ком)

Посветихме 1+ година, за да направим Napred.BG най-добрата търсачка за българите. Споделете ни!
Направи Napred.BG начална страница - подкрепи хубав БГ проект!