Начална страница и търсачка Напред.БГ

Българска търсачка и начална страница 

Резултати за "Tъканна течност и лимфа".
 
Напред.БГ - Българската търсачка.

Тъканна течност и лимфа

Пространството между отделните клетки в човешкото тяло е изпълнено с жълтеникава течност, наречена тъканна течност. Тя произхожда от кръвта и е посредник в обмяната между клетките и кръвта. Тъканната течност е непрекъснато в движение и така осигурява транспорта на хранителните вещества от капилярите до клетките и обратно. Част от тъканната течност се прецежда в лимфните съдове и образува лимфата. Лимфната система у човек е образувана от два големи протока - десен лимфоносен проток и гръден проток, които вливат своето съдържимо във венозната система. Лимфната система е тясно свързана със сърдечносъдовата. Освен това в нея се включват лимфните възли, слезката, тимусът и др. Лимфната система има следните функции: участва в обмяната на веществата; защитна функция (чрез задържане на микроорганизми във възлите); кръвотворна функция (синтез на лимфоцити от възлите и Т-лимфоцити от тиму-са); резервоарна функция (слезката е голямо депо на кръв в организма) и др.

Научете още за вътрешната течна среда в човешкия организъм, а именно за лимфата, тъканната течност и кръвта.
За по-подробни резултати относно тъканната течност и лимфата прегледайте резултатите от това търсене в Google.BG

Използвани са материали от: Анатомия и физиология на човека, Автори: проф.д-р Людмил Мавлов д.м.н. доц. д-р Виолета Боянова, к.м.н. Издателство: Венимекс

Napred.BG е търсачка от българи за българи.

Повече от година работим тя да става все по-добра
.

Tя има шанс за успех само, ако вие ни помогнете, като я опитате, харесате и споделите!Добави в любими

Подобно на Уикипедия ще опитаме да се издържаме по некомерсиален начин. Може да ни помогнете в тази насока, като ни направите дарение.

Може да сигнализирате грешка, да предложите сайт или да се свържете с нас през Facebook.

За уебмастъри:
Ако сложите линк към нас, ще сме Ви много благодарни! Ако искате банер, само ни пишете какъв размер и ще ви предоставим.

Тъканна течност и лимфа - Napred.BG
0 (0)


Как се появи търсачката Napred.bg и защо да ни ползвате вместо Google?


Имало едно време двама верни приятели, които си работили в Интернет и правили сайтове. Всичко вървяло добре до деня, в който стотици техни сайтове били изтрити от Google и останали безполезни, скрити за света. Двамата търсили причината за провала под дърво и камък и открили, че Google ги е наказал, защото използвали дизайн в бяло и червено, който се използвал и от "лоши" сайтове. И тогава разбрали, че компанията, която печели 30+ милиарда долара/година от рекламите в търсачката си, не желае да отвори в България 10-20 работни места за редактори, които да следят какво става, а оставя компютри и дори статистика да решават съдбата на хора и бизнеси.

Двамата приятели били много разочаровани от това отношение към малка България... И решили, че "може, по-иначе може"...
Napred.bg е "разбираща търсачка" и ще ви дава точно това, което търсите, и нищо друго. Ако не може да ви предложи нищо по-умно, просто ще отивате в резултатите на Google за вашето търсене. Няма какво да загубите с ползването на българската търсачка, затова просто я опитайте :)

Ние разчитаме на всички вас... разчитаме да подкрепите българското и човешкото пред чуждото, автоматизираното и комерсиалното.
И ако повярвате в идеята, Napred.bg ще бъде хубаво място, от което да стартирате вашия ден в Интернет, тръгвайки напред и нагоре!

Александрина и Калин

seo melbourne

redco.bg

Abv | Начална страница и търсачка Напред.БГ ползва хостинг от ICN.BG | Napred.BG е наследник на букмаркинг сайта Lubimi.com (Любими.ком)

Посветихме 1+ година, за да направим Napred.BG най-добрата търсачка за българите. Споделете ни!
Направи Napred.BG начална страница - подкрепи хубав БГ проект!