Начална страница и търсачка Напред.БГ

Българска търсачка и начална страницаРезултати за "Скелетните мускули с възрастта".
 

Напред.БГ - Българската търсачка.

Скелетните мускули с възрастта

Физиологията на човека е фундаментална биологическа наука, която изучава процесите в човешкия организъм, както и функциите на отделните органи и системи. В зависимост от необходимостта за теоретична база на редица приложни науки в практическата дейност на човека се проявяват и развиват следните нейни разновидности: - обща физиология - изучава общите закономерности в дейността на отделната човешка клетка и в цялото тяло, при непрекъснатото взаимодействие и адаптиране към измененията в околната среда; - специална физиология - изучава особеностите на основните жизнени процеси в отделните органи и системи. Неврофизиологията е важен клон на специалната физиология, утвърждаващ се като самостоятелна научна дисциплина; - трудова физиология - изучава динамиката на жизнените функции при различните видове трудова дейност. Служи като научна база за правилното дозиране на физическите и психическите натоварвания по време на работа и за регулиране режима на труд и почивка; - спортна физиология занимава се с проучване измененията в процесите на човешкия организъм по време на спортни занимания; - авиационна и космическа физиология- изучава промените в жизнените функции при големи височини и в космическото пространство, тъй като условията на живот там се различават от земните; - психофизиология - изучава физиологическите основи на психическата дейност у човека. Нова дисциплина, възникнала на границата между две науки; - сравнителна физиология - разглежда особеностите на жизнените функции при организми, стоящи на различни стадии в еволюционното развитие; - възрастова физиология - изучава динамиката на жизнените процеси в отделните възрастови периоди от хода на онтогенетичното развитие. Това е интензивно развиващ се клон на физиологията в последните няколко десетилетия. Основни задачи на възрастовата физиология са: всестранно и систематично изследване закономерностите в развитието на функциите на организма с оглед създаване функционална характеристика на всеки възрастов период; откриване факторите, определящи възрастовите изменения и създаване теория за развитието (теория за онтогенезата); създаване на методи за оптимално избирателно и специфично въздействие върху развитието на всеки възрастов етап. По този начин възрастовата физиология е естествено научна основа на педиатрията, педагогиката, дефектологията, психологията, геронтологията и др.

В случай, че представената вече информация не Ви е достатъчна, може да се обърнете към Гугъл за още научни данни.

Използвани са материали от: Анатомия и физиология на човека, Автори: проф.д-р Людмил Мавлов д.м.н. доц. д-р Виолета Боянова, к.м.н. Издателство: Венимекс

Napred.BG е търсачка от българи за българи.

Повече от година работим тя да става все по-добра
.

Tя има шанс за успех само, ако вие ни помогнете, като я опитате, харесате и споделите!Добави в любими

Подобно на Уикипедия ще опитаме да се издържаме по некомерсиален начин. Може да ни помогнете в тази насока, като ни направите дарение.

Може да сигнализирате грешка, да предложите сайт или да се свържете с нас през Facebook.

За уебмастъри:
Ако сложите линк към нас, ще сме Ви много благодарни! Ако искате банер, само ни пишете какъв размер и ще ви предоставим.

Скелетните мускули с възрастта - Napred.BG
0 (0)


Как се появи търсачката Napred.bg и защо да ни ползвате вместо Google?


Имало едно време двама верни приятели, които си работили в Интернет и правили сайтове. Всичко вървяло добре до деня, в който стотици техни сайтове били изтрити от Google и останали безполезни, скрити за света. Двамата търсили причината за провала под дърво и камък и открили, че Google ги е наказал, защото използвали дизайн в бяло и червено, който се използвал и от "лоши" сайтове. И тогава разбрали, че компанията, която печели 30+ милиарда долара/година от рекламите в търсачката си, не желае да отвори в България 10-20 работни места за редактори, които да следят какво става, а оставя компютри и дори статистика да решават съдбата на хора и бизнеси.

Двамата приятели били много разочаровани от това отношение към малка България... И решили, че "може, по-иначе може"...
Napred.bg е "разбираща търсачка" и ще ви дава точно това, което търсите, и нищо друго. Ако не може да ви предложи нищо по-умно, просто ще отивате в резултатите на Google за вашето търсене. Няма какво да загубите с ползването на българската търсачка, затова просто я опитайте :)

Ние разчитаме на всички вас... разчитаме да подкрепите българското и човешкото пред чуждото, автоматизираното и комерсиалното.
И ако повярвате в идеята, Napred.bg ще бъде хубаво място, от което да стартирате вашия ден в Интернет, тръгвайки напред и нагоре!

Александрина и Калин

seo melbourne

redco.bg

Abv | Начална страница и търсачка Напред.БГ ползва хостинг от ICN.BG | Napred.BG е наследник на букмаркинг сайта Lubimi.com (Любими.ком)

Посветихме 1+ година, за да направим Napred.BG най-добрата търсачка за българите. Споделете ни!
Направи Napred.BG начална страница - подкрепи хубав БГ проект!