Начална страница и търсачка Напред.БГ

Българска търсачка и начална страница



 

Резултати за "Пълнен алабаш".

Напред.БГ - Българската търсачка.

 

Пълнен алабаш
 
Продукти за 4- 5 порции : 4-5 не много големи алабаша, 50 – 100 гр. гъби, ? пакетче масло / маргарин/ около 70 гр., 4-5 сл. заквасена сметана / по 1 с.л. на алабаш/, 1 глава лук, 1 яйце, 1 връзка нарязан магданоз, сол и черен пипер на вкус, 200 гр. кайма.
Изчистваме главите алабаш, измиваме ги, издълбаваме вътрешната им част, от която правим салата. Варим алабашите до полуомекване, в подсолена вряща вода и ги изваждаме, като ги оставяме с отворите надолу, за да се изцедят. Нарязваме на ситно 1 глава лук и я запържваме леко в маслото или олиото. Гъбите изчистваме, измиваме и нарязваме на дребно, като пънчетата трябва да са наситнени. Прибавяме ги към лука и леко ги запържваме, след което, прибавяме каймата. Бъркаме, непрекъснато, с дървена лъжица, за да се разпредели равномерно каймата. Отдръпваме от огъня и оставяме малко да поизстине. Прибавяме, предварително разбитото яйце, магданоза, солта и черния пипер. По желание, още в началото, заедно с лука можем да сложим и 2 с.л. ориз. С готовата плънка, пърним алабашите. Подреждаме ги в тавичка, на дъното, на която, поставяме парченца масло / олио/. Върху всеки алабаш, поставяме по 1 с.л. заквасена сметана. Ако няма сметана, заместваме с масло. Пожелание, отгоре може да поставим малко настърган кашкавал. На дъното на тавичката, изсипваме от водата, в която са врели алабашите, около 1-2 пръста на височина. Печем в умерена фурна, не повече от 30 мин. Ако от плънката остане, я нареждаме между алабашите. Сервираме с всякаква салата, по желание.

Napred.BG е търсачка от българи за българи.

Повече от година работим тя да става все по-добра
.

Tя има шанс за успех само, ако вие ни помогнете, като я опитате, харесате и споделите!







Добави в любими

Подобно на Уикипедия ще опитаме да се издържаме по некомерсиален начин. Може да ни помогнете в тази насока, като ни направите дарение.

Може да сигнализирате грешка, да предложите сайт или да се свържете с нас през Facebook.

За уебмастъри:
Ако сложите линк към нас, ще сме Ви много благодарни! Ако искате банер, само ни пишете какъв размер и ще ви предоставим.

Рецепта за пълнен алабаш - Рецепти от Napred.BG
0 (0)


Как се появи търсачката Napred.bg и защо да ни ползвате вместо Google?


Имало едно време двама верни приятели, които си работили в Интернет и правили сайтове. Всичко вървяло добре до деня, в който стотици техни сайтове били изтрити от Google и останали безполезни, скрити за света. Двамата търсили причината за провала под дърво и камък и открили, че Google ги е наказал, защото използвали дизайн в бяло и червено, който се използвал и от "лоши" сайтове. И тогава разбрали, че компанията, която печели 30+ милиарда долара/година от рекламите в търсачката си, не желае да отвори в България 10-20 работни места за редактори, които да следят какво става, а оставя компютри и дори статистика да решават съдбата на хора и бизнеси.

Двамата приятели били много разочаровани от това отношение към малка България... И решили, че "може, по-иначе може"...
Napred.bg е "разбираща търсачка" и ще ви дава точно това, което търсите, и нищо друго. Ако не може да ви предложи нищо по-умно, просто ще отивате в резултатите на Google за вашето търсене. Няма какво да загубите с ползването на българската търсачка, затова просто я опитайте :)

Ние разчитаме на всички вас... разчитаме да подкрепите българското и човешкото пред чуждото, автоматизираното и комерсиалното.
И ако повярвате в идеята, Napred.bg ще бъде хубаво място, от което да стартирате вашия ден в Интернет, тръгвайки напред и нагоре!

Александрина и Калин

seo melbourne

Abv | Начална страница и търсачка Напред.БГ ползва хостинг от ICN.BG | Napred.BG е наследник на букмаркинг сайта Lubimi.com (Любими.ком)

Посветихме 1+ година, за да направим Napred.BG най-добрата търсачка за българите. Споделете ни!
Направи Napred.BG начална страница - подкрепи хубав БГ проект!