Начална страница и търсачка Напред.БГ

Българска търсачка и начална страницаПредсказанието на орисницитеНякога, много, много отдавна орисниците предсказвали на хората, както как ще живеят, така и кога и как ще умрат. Добре ли е било това, зле ли, не е известно. Но ето какво се случило на един човек, на когото орисниците предсказали, че ще умре от змия, от дърво и от вода.
Майката, като чула как орисали момчето й, изтръпнала и дълго мислила, мислила как ще се случи тази работа. Мислила, но не можала да измисли и споделила с мъжа си. Той я изслушал и рекъл:
— Не вярвай, няма как едновременно от три смърти да умре един-едничък човек.
И тъй отраснало детето, станало момък, а майка му все му повтаряла:
— Видиш ли, момчето ми, змия, бягай. На дърво не се качвай, а вода изпречи ли се насреща ти, заобикаляй я.
Но не смеела да му каже какво са го орисали орисниците.
Веднъж младежът се връщал от пазар и видял високо дърво, под което поседнал. Не само поседнал, но и полегнал. И се загледал нагоре в клоните на дървото. И какво да види? Огромно гнездо на върха на дървото. Казал си момъкът:
— Е, тя майка ми все си повтаря, че като видя дърво, трябва да го заобикалям, ама каква хубава сенчица е тука! А какво ли има в гнездото?
И решил момъкът да види — покатерил се, стигнал гнездото и протегнал ръка да опипа какво има вътре. Да, ама вътре се била свила отровна змия и го ухапала. Момъкът се уплашил, като усетил болката, отпуснал ръце и полетял от дървото надолу. Търколил се и пльоснал в реката, която кротко си течала недалеч от дървото с гнездото.
Не само че го ухапала отровна змия, но и се удавил горкият.
Когато намерили тялото му в реката, майката рекла:
— Прави били орисниците, точно както отредиха, това го уби — дървото, змията и водата. Тъй че от своята орисия никой не може да избяга, даже когато е тъй чудновата, както на моя син.
 

Napred.BG е търсачка от българи за българи.

Повече от година работим тя да става все по-добра
.

Tя има шанс за успех само, ако вие ни помогнете, като я опитате, харесате и споделите!Добави в любими

Подобно на Уикипедия ще опитаме да се издържаме по некомерсиален начин. Може да ни помогнете в тази насока, като ни направите дарение.

Може да сигнализирате грешка, да предложите сайт или да се свържете с нас през Facebook.

За уебмастъри:
Ако сложите линк към нас, ще сме Ви много благодарни! Ако искате банер, само ни пишете какъв размер и ще ви предоставим.

Предсказанието на орисниците - Български Приказки Онлайн от Napred.BG
0 (0)


Как се появи търсачката Napred.bg и защо да ни ползвате вместо Google?


Имало едно време двама верни приятели, които си работили в Интернет и правили сайтове. Всичко вървяло добре до деня, в който стотици техни сайтове били изтрити от Google и останали безполезни, скрити за света. Двамата търсили причината за провала под дърво и камък и открили, че Google ги е наказал, защото използвали дизайн в бяло и червено, който се използвал и от "лоши" сайтове. И тогава разбрали, че компанията, която печели 30+ милиарда долара/година от рекламите в търсачката си, не желае да отвори в България 10-20 работни места за редактори, които да следят какво става, а оставя компютри и дори статистика да решават съдбата на хора и бизнеси.

Двамата приятели били много разочаровани от това отношение към малка България... И решили, че "може, по-иначе може"...
Napred.bg е "разбираща търсачка" и ще ви дава точно това, което търсите, и нищо друго. Ако не може да ви предложи нищо по-умно, просто ще отивате в резултатите на Google за вашето търсене. Няма какво да загубите с ползването на българската търсачка, затова просто я опитайте :)

Ние разчитаме на всички вас... разчитаме да подкрепите българското и човешкото пред чуждото, автоматизираното и комерсиалното.
И ако повярвате в идеята, Napred.bg ще бъде хубаво място, от което да стартирате вашия ден в Интернет, тръгвайки напред и нагоре!

Александрина и Калин

seo melbourne

redco.bg

Abv | Начална страница и търсачка Напред.БГ ползва хостинг от ICN.BG | Napred.BG е наследник на букмаркинг сайта Lubimi.com (Любими.ком)

Посветихме 1+ година, за да направим Napred.BG най-добрата търсачка за българите. Споделете ни!
Направи Napred.BG начална страница - подкрепи хубав БГ проект!