Начална страница и търсачка Напред.БГ

Българска търсачка и начална страница 

Резултати за "политика и власт".

Напред.БГ - Българската търсачка.

 

Политика и власт - първи появи и начално развитие
 
Политиката е сложно социално явление. Без да е съществувала преди време, тя се появява в точно определен момент. Изясняването същността на политиката започва с изясняването на същността на властта. Властта е вътрешно присъщо явление заовечеството. Тя е необходима на хората преди всичко за организиране на общественото производство, за осъществяване на определена цел, за извършване на определена работа. Властта - това е способността на един човек или група от хора да  одчинят волята и диействията на друга група хора на собствените си виждания, на собствените си интереси. Властта винаги е съществувала, но характера на властта винаги се поменял (и се променя). 
В първобитното общество властта е имала обществен характер, което означава, че решенията за общата дейност са били взимани колективно от всички участници, като всички в тази общност са равноправни. Вождът или старейшината е осъществявал правата си по организиране по извълшването на взетото от всички решение, но е нямал власт да заповядва или да разпорежда какво решение да се вземе. Тоест първата проява на власт в обществото е била обществена форма на власт.  Тогава хората само са ползвали благата на природата, с които са разполагали, тоест те са били в пасивно отношение с природата.  По-късно хората са осъзнали, че не е достатъчно да се само да се използват благата на природата, осъзнали, че са сред природата, за да я подчинят. Още тогава е започнало разделението или разпределението на вида труд/работа сред племето: лов, риболов, земеделие, скотовъдство, шамани, магьосници, лечители и така нататък. Тоест тогава, въпреки, че това разделение е било в самия си зародиш, тогава се е появило розделението по занаятите. По-късно се появява и търговията, но по-късво при усъвършенстване на занаятите за замяна на животни, продукти и предмети. Точно по това време, тогава де появява и имущественото неравенство и частвата собственост. Тогава по-богатите хора поставят въпроса за властта - те не са съгласни решенията да се вземат колективно. Започва концентриране на властта от богати отделни личности в общността. Имащите тази власт се стремяли да я запазят и да увеличат богатството си, заобикаляйки се с хора, които да налагат изпълнението на тяхната воля. Така, по този начин се появяват органите за осъществяването напринуда и за охраняването на властта. Разделянето на благата може да се извърши по два начина: по равно или неравно.  Общ социологически закон, е че човешките потребности нямат таван, тоест потребностите са неограничени в посока нагоре - към развитие и прибавяне. С появяването на органите за осъществяването на властта се появяват и политическите отношения.

Napred.BG е търсачка от българи за българи.

Повече от година работим тя да става все по-добра
.

Tя има шанс за успех само, ако вие ни помогнете, като я опитате, харесате и споделите!Добави в любими

Подобно на Уикипедия ще опитаме да се издържаме по некомерсиален начин. Може да ни помогнете в тази насока, като ни направите дарение.

Може да сигнализирате грешка, да предложите сайт или да се свържете с нас през Facebook.

За уебмастъри:
Ако сложите линк към нас, ще сме Ви много благодарни! Ако искате банер, само ни пишете какъв размер и ще ви предоставим.

Политика и власт - Napred.BG
5 (1)


Как се появи търсачката Napred.bg и защо да ни ползвате вместо Google?


Имало едно време двама верни приятели, които си работили в Интернет и правили сайтове. Всичко вървяло добре до деня, в който стотици техни сайтове били изтрити от Google и останали безполезни, скрити за света. Двамата търсили причината за провала под дърво и камък и открили, че Google ги е наказал, защото използвали дизайн в бяло и червено, който се използвал и от "лоши" сайтове. И тогава разбрали, че компанията, която печели 30+ милиарда долара/година от рекламите в търсачката си, не желае да отвори в България 10-20 работни места за редактори, които да следят какво става, а оставя компютри и дори статистика да решават съдбата на хора и бизнеси.

Двамата приятели били много разочаровани от това отношение към малка България... И решили, че "може, по-иначе може"...
Napred.bg е "разбираща търсачка" и ще ви дава точно това, което търсите, и нищо друго. Ако не може да ви предложи нищо по-умно, просто ще отивате в резултатите на Google за вашето търсене. Няма какво да загубите с ползването на българската търсачка, затова просто я опитайте :)

Ние разчитаме на всички вас... разчитаме да подкрепите българското и човешкото пред чуждото, автоматизираното и комерсиалното.
И ако повярвате в идеята, Napred.bg ще бъде хубаво място, от което да стартирате вашия ден в Интернет, тръгвайки напред и нагоре!

Александрина и Калин

seo melbourne

redco.bg

Abv | Начална страница и търсачка Напред.БГ ползва хостинг от ICN.BG | Napred.BG е наследник на букмаркинг сайта Lubimi.com (Любими.ком)

Посветихме 1+ година, за да направим Napred.BG най-добрата търсачка за българите. Споделете ни!
Направи Napred.BG начална страница - подкрепи хубав БГ проект!