Начална страница и търсачка Напред.БГ

Българска търсачка и начална страница 

Резултати за "Показатели на кръвта".
 
Напред.БГ - Българската търсачка.

Показатели на кръвта

Към функционалните показатели на кръвта, които дават информация за състоянието на целия организъм и са широко използвани, се включват брой еритроцити (4,5-5,5.1012/L), брой левкоцити (7.109/L), количество на хемоглобина 140-160 г/л, време на кървене, време на съсирване и др. Широко използвани са показателите на левкоцитарната формула - промяната в процентното съотношение между различните видове левкоцити е показател за състоянието на организма и поява на болестни процеси. Важно значение има и широко използуваната СУЕ (скорост на утаяване на еритроцитите). Ако към кръвта се прибави противосъсирващо вещество, след известно време еритроцитите под влияние на собственото си тегло се насочват към дъното на съда, т. е. утаяват се. Този процес протича с различна скорост в зависимост от състоянието на организма. Нормално СУЕ има стойността (по метода на Панченков) 12-15 мм/час. Увеличаване стойностите на СУЕ е показател за възпалителен процес и др.

Още за свойствата и състава на кръвта, както и различните кръвни групи, биогенеза и разграждане може да прочетете тук.
Повече за основните функционални показатели на кръвта може да научите от сайтовете, показвани от Гугъл.БГ.

Използвани са материали от: Анатомия и физиология на човека, Автори: проф.д-р Людмил Мавлов д.м.н. доц. д-р Виолета Боянова, к.м.н. Издателство: Венимекс

Napred.BG е търсачка от българи за българи.

Повече от година работим тя да става все по-добра
.

Tя има шанс за успех само, ако вие ни помогнете, като я опитате, харесате и споделите!Добави в любими

Подобно на Уикипедия ще опитаме да се издържаме по некомерсиален начин. Може да ни помогнете в тази насока, като ни направите дарение.

Може да сигнализирате грешка, да предложите сайт или да се свържете с нас през Facebook.

За уебмастъри:
Ако сложите линк към нас, ще сме Ви много благодарни! Ако искате банер, само ни пишете какъв размер и ще ви предоставим.

Показатели на кръвта - Napred.BG
0 (0)


Как се появи търсачката Napred.bg и защо да ни ползвате вместо Google?


Имало едно време двама верни приятели, които си работили в Интернет и правили сайтове. Всичко вървяло добре до деня, в който стотици техни сайтове били изтрити от Google и останали безполезни, скрити за света. Двамата търсили причината за провала под дърво и камък и открили, че Google ги е наказал, защото използвали дизайн в бяло и червено, който се използвал и от "лоши" сайтове. И тогава разбрали, че компанията, която печели 30+ милиарда долара/година от рекламите в търсачката си, не желае да отвори в България 10-20 работни места за редактори, които да следят какво става, а оставя компютри и дори статистика да решават съдбата на хора и бизнеси.

Двамата приятели били много разочаровани от това отношение към малка България... И решили, че "може, по-иначе може"...
Napred.bg е "разбираща търсачка" и ще ви дава точно това, което търсите, и нищо друго. Ако не може да ви предложи нищо по-умно, просто ще отивате в резултатите на Google за вашето търсене. Няма какво да загубите с ползването на българската търсачка, затова просто я опитайте :)

Ние разчитаме на всички вас... разчитаме да подкрепите българското и човешкото пред чуждото, автоматизираното и комерсиалното.
И ако повярвате в идеята, Napred.bg ще бъде хубаво място, от което да стартирате вашия ден в Интернет, тръгвайки напред и нагоре!

Александрина и Калин

seo melbourne

redco.bg

Abv | Начална страница и търсачка Напред.БГ ползва хостинг от ICN.BG | Napred.BG е наследник на букмаркинг сайта Lubimi.com (Любими.ком)

Посветихме 1+ година, за да направим Napred.BG най-добрата търсачка за българите. Споделете ни!
Направи Napred.BG начална страница - подкрепи хубав БГ проект!