Начална страница и търсачка Напред.БГ

Българска търсачка и начална страница 

Резултати за "Пикочни пътища".
 
Напред.БГ - Българската търсачка.

Пикочни пътища

Двата пикочопровода се отварят в пикочния мехур. Това е кух мускулест орган с вместимост около 500 мл. В него се изливат малки порции крайна урина от двата бъбрека. В предно-долната му част започва уретрата (пикочния канал). При мъжете тя е около 20 см и преминава през мъжкия полов орган, а при жените е по-къса (около 5 см) и по-широка, което обуславя по-честата поява на инфекции. Уринирането е процес на изпразване на пикочния мехур. Това става периодично и зависи от количеството урина. В началото на уретрата има два пръстеновидни мускула - вътрешен (неволеви) и външен (волеви). При напълване на пикочния мехур се възбуждат специални рецептори, намиращи се в неговата стена. Те изпращат информация до съответните сегменти в гръбначния мозък и мозъчната кора, сфинктерите се отпускат и пикочния мехур се изпразва.

Кликнете тук, за да видите повече за устройството, функционирането и особеностите на пикочния канал.
Още много информация за пикочните пътища може да намерите из резултатите на Гугъл.БГ по съответното търсене.

Използвани са материали от: Анатомия и физиология на човека, Автори: проф.д-р Людмил Мавлов д.м.н. доц. д-р Виолета Боянова, к.м.н. Издателство: Венимекс

Napred.BG е търсачка от българи за българи.

Повече от година работим тя да става все по-добра
.

Tя има шанс за успех само, ако вие ни помогнете, като я опитате, харесате и споделите!Добави в любими

Подобно на Уикипедия ще опитаме да се издържаме по некомерсиален начин. Може да ни помогнете в тази насока, като ни направите дарение.

Може да сигнализирате грешка, да предложите сайт или да се свържете с нас през Facebook.

За уебмастъри:
Ако сложите линк към нас, ще сме Ви много благодарни! Ако искате банер, само ни пишете какъв размер и ще ви предоставим.

Пикочни пътища - Napred.BG
0 (0)


Как се появи търсачката Napred.bg и защо да ни ползвате вместо Google?


Имало едно време двама верни приятели, които си работили в Интернет и правили сайтове. Всичко вървяло добре до деня, в който стотици техни сайтове били изтрити от Google и останали безполезни, скрити за света. Двамата търсили причината за провала под дърво и камък и открили, че Google ги е наказал, защото използвали дизайн в бяло и червено, който се използвал и от "лоши" сайтове. И тогава разбрали, че компанията, която печели 30+ милиарда долара/година от рекламите в търсачката си, не желае да отвори в България 10-20 работни места за редактори, които да следят какво става, а оставя компютри и дори статистика да решават съдбата на хора и бизнеси.

Двамата приятели били много разочаровани от това отношение към малка България... И решили, че "може, по-иначе може"...
Napred.bg е "разбираща търсачка" и ще ви дава точно това, което търсите, и нищо друго. Ако не може да ви предложи нищо по-умно, просто ще отивате в резултатите на Google за вашето търсене. Няма какво да загубите с ползването на българската търсачка, затова просто я опитайте :)

Ние разчитаме на всички вас... разчитаме да подкрепите българското и човешкото пред чуждото, автоматизираното и комерсиалното.
И ако повярвате в идеята, Napred.bg ще бъде хубаво място, от което да стартирате вашия ден в Интернет, тръгвайки напред и нагоре!

Александрина и Калин

seo melbourne

dewapoker

domino online

poker88

pokercc

poker online Terbaik Indonesia

judi poker online

Are you in need of quick access to cash? Get UCredit.sg licensed moneylender Fast Cash Loan in Singapore to sort out any emergency now.

perfectbody waist trainer uk

Abv | Начална страница и търсачка Напред.БГ ползва хостинг от ICN.BG | Napred.BG е наследник на букмаркинг сайта Lubimi.com (Любими.ком)

Посветихме 1+ година, за да направим Napred.BG най-добрата търсачка за българите. Споделете ни!
Направи Napred.BG начална страница - подкрепи хубав БГ проект!