Начална страница и търсачка Напред.БГ

Българска търсачка и начална страница 

Резултати за "Пикочни пътища".
 
Напред.БГ - Българската търсачка.

Пикочни пътища

Двата пикочопровода се отварят в пикочния мехур. Това е кух мускулест орган с вместимост около 500 мл. В него се изливат малки порции крайна урина от двата бъбрека. В предно-долната му част започва уретрата (пикочния канал). При мъжете тя е около 20 см и преминава през мъжкия полов орган, а при жените е по-къса (около 5 см) и по-широка, което обуславя по-честата поява на инфекции. Уринирането е процес на изпразване на пикочния мехур. Това става периодично и зависи от количеството урина. В началото на уретрата има два пръстеновидни мускула - вътрешен (неволеви) и външен (волеви). При напълване на пикочния мехур се възбуждат специални рецептори, намиращи се в неговата стена. Те изпращат информация до съответните сегменти в гръбначния мозък и мозъчната кора, сфинктерите се отпускат и пикочния мехур се изпразва.

Кликнете тук, за да видите повече за устройството, функционирането и особеностите на пикочния канал.
Още много информация за пикочните пътища може да намерите из резултатите на Гугъл.БГ по съответното търсене.

Използвани са материали от: Анатомия и физиология на човека, Автори: проф.д-р Людмил Мавлов д.м.н. доц. д-р Виолета Боянова, к.м.н. Издателство: Венимекс

Napred.BG е търсачка от българи за българи.

Повече от година работим тя да става все по-добра
.

Tя има шанс за успех само, ако вие ни помогнете, като я опитате, харесате и споделите!Добави в любими

Подобно на Уикипедия ще опитаме да се издържаме по некомерсиален начин. Може да ни помогнете в тази насока, като ни направите дарение.

Може да сигнализирате грешка, да предложите сайт или да се свържете с нас през Facebook.

За уебмастъри:
Ако сложите линк към нас, ще сме Ви много благодарни! Ако искате банер, само ни пишете какъв размер и ще ви предоставим.

Пикочни пътища - Napred.BG
0 (0)


Как се появи търсачката Napred.bg и защо да ни ползвате вместо Google?


Имало едно време двама верни приятели, които си работили в Интернет и правили сайтове. Всичко вървяло добре до деня, в който стотици техни сайтове били изтрити от Google и останали безполезни, скрити за света. Двамата търсили причината за провала под дърво и камък и открили, че Google ги е наказал, защото използвали дизайн в бяло и червено, който се използвал и от "лоши" сайтове. И тогава разбрали, че компанията, която печели 30+ милиарда долара/година от рекламите в търсачката си, не желае да отвори в България 10-20 работни места за редактори, които да следят какво става, а оставя компютри и дори статистика да решават съдбата на хора и бизнеси.

Двамата приятели били много разочаровани от това отношение към малка България... И решили, че "може, по-иначе може"...
Napred.bg е "разбираща търсачка" и ще ви дава точно това, което търсите, и нищо друго. Ако не може да ви предложи нищо по-умно, просто ще отивате в резултатите на Google за вашето търсене. Няма какво да загубите с ползването на българската търсачка, затова просто я опитайте :)

Ние разчитаме на всички вас... разчитаме да подкрепите българското и човешкото пред чуждото, автоматизираното и комерсиалното.
И ако повярвате в идеята, Napred.bg ще бъде хубаво място, от което да стартирате вашия ден в Интернет, тръгвайки напред и нагоре!

Александрина и Калин

seo melbourne

redco.bg

Abv | Начална страница и търсачка Напред.БГ ползва хостинг от ICN.BG | Napred.BG е наследник на букмаркинг сайта Lubimi.com (Любими.ком)

Посветихме 1+ година, за да направим Napred.BG най-добрата търсачка за българите. Споделете ни!
Направи Napred.BG начална страница - подкрепи хубав БГ проект!