Начална страница и търсачка Напред.БГ

Българска търсачка и начална страницаОгнената веригаИмало едно време един владика. Той бил строг божий служител и изисквал всички да спазват най-стриктно и точно църковните повели.
А това означавало и почит, уважение и преклонение пред земните представители на Бога, какъвто бил той самият.
Веднъж владиката пътувал в своята разкошна каляска и забелязал, че в една нива край пътя самотен орач върви след слабичка крава. Наредил владиката на кочияша да спре до орача и го поздравил, а сетне строго зачакал да види как ще му се отблагодари беднякът.
Но орачът все тъй се влачел след немощната си кравичка и натискал плуга.
Владиката почакал и като видял как се отнася към него — владика, църковен служител и Божи наместник на земята — пламнал от гняв. И проклел орача.
Толкова голям бил гневът на владиката, божи наместник на земята, че думите му излетели като огнена стрела от устата и полетели към приведения над плуга беден орач. Но стрелата не се впила в снагата на орача, а се завъртяла над главата му и се завърнала обратно. Превърнала се досущ в огнена верига, която се обвила около врата на владиката.
Нима Бог е отказал да накаже орача, който не уважил неговия наместник тук на земята?!
Владиката затреперил от почуда и само хъхрел от гняв и ярост велика. А огнената верига около врата му го изгаряла, та чак виел от незаслужена болка.
Орачът все така плетял крака след своята немощна кравица.
А кочияшът, свидетел на случката, се извърнал назад към своя господар и му казал:
— Святий владико, не беше прав.
Владиката се сгърчил от гняв и несъгласие, само посочил орача, а сетне устата си, от която сякаш излизал пламък, тъй го горяла веригата.
Разсмял се кочияшът и обяснил на своя господар:
— Този човек е глух, владико! Той не те чу и по тази причина не заслужаваше да го проклинаш. Виж как Бог върна проклятието ти обратно.
Владиката, макар и бавно, проумял какво е сторил и слязъл от каляската, застанал на колене и така припълзял до орача. А той го гледал с огромно недоумение, даже се объркал и изплашил човечецът. Владиката, с огнената верига около врата си, само се молел:
— Прости ми, човече! Прости моята грешка голяма!
Орачът по устните на владиката разбрал какво му говори и рекъл кротко, обречено:
— Бог ни е наредил да прощаваме, тъй че и аз ти прощавам, макар да не знам какъв е грехът ти.
Тогава се случило чудото — веригата се стопила, владиката опипвал с пръсти врата си, нямало му вече нищо!
И засрамено благодарил на Бога, че му е простил прибързаното осъждане на глухия орач.
Оттогава владиката девет пъти изслушвал, десет нощи премислял, докато реши дали да прокълне някого.

Napred.BG е търсачка от българи за българи.

Повече от година работим тя да става все по-добра
.

Tя има шанс за успех само, ако вие ни помогнете, като я опитате, харесате и споделите!Добави в любими

Подобно на Уикипедия ще опитаме да се издържаме по некомерсиален начин. Може да ни помогнете в тази насока, като ни направите дарение.

Може да сигнализирате грешка, да предложите сайт или да се свържете с нас през Facebook.

За уебмастъри:
Ако сложите линк към нас, ще сме Ви много благодарни! Ако искате банер, само ни пишете какъв размер и ще ви предоставим.

Огнената верига - Български Приказки Онлайн от Napred.BG
0 (0)


Как се появи търсачката Napred.bg и защо да ни ползвате вместо Google?


Имало едно време двама верни приятели, които си работили в Интернет и правили сайтове. Всичко вървяло добре до деня, в който стотици техни сайтове били изтрити от Google и останали безполезни, скрити за света. Двамата търсили причината за провала под дърво и камък и открили, че Google ги е наказал, защото използвали дизайн в бяло и червено, който се използвал и от "лоши" сайтове. И тогава разбрали, че компанията, която печели 30+ милиарда долара/година от рекламите в търсачката си, не желае да отвори в България 10-20 работни места за редактори, които да следят какво става, а оставя компютри и дори статистика да решават съдбата на хора и бизнеси.

Двамата приятели били много разочаровани от това отношение към малка България... И решили, че "може, по-иначе може"...
Napred.bg е "разбираща търсачка" и ще ви дава точно това, което търсите, и нищо друго. Ако не може да ви предложи нищо по-умно, просто ще отивате в резултатите на Google за вашето търсене. Няма какво да загубите с ползването на българската търсачка, затова просто я опитайте :)

Ние разчитаме на всички вас... разчитаме да подкрепите българското и човешкото пред чуждото, автоматизираното и комерсиалното.
И ако повярвате в идеята, Napred.bg ще бъде хубаво място, от което да стартирате вашия ден в Интернет, тръгвайки напред и нагоре!

Александрина и Калин

seo melbourne

redco.bg

Abv | Начална страница и търсачка Напред.БГ ползва хостинг от ICN.BG | Napred.BG е наследник на букмаркинг сайта Lubimi.com (Любими.ком)

Посветихме 1+ година, за да направим Napred.BG най-добрата търсачка за българите. Споделете ни!
Направи Napred.BG начална страница - подкрепи хубав БГ проект!