Начална страница и търсачка Напред.БГ

Българска търсачка и начална страницаНаказаният умник

 
Богат земеделец имал хубаво магаре. Той поръчал на слугите да го гледат добре И се сърдел, ако не е оседлано както трябва или не е нахранено навреме.
Една вечер магарето почнало да се закача със съседа си, вола, който цял ден орал.
- Тебе ти е добре, Марко - казал му волът, - затуй се закачаш; я ела да те напрегнат да ореш цял ден нива от три години неорана, ще видим дали ще ти се играе!
- Кой ти е виновен, като се не сещаш какво да направиш, та да не отиваш всеки ден на работа! Престори се на болен, легни и не яж; щее дойдат слугите, ще те видят и ще обадят на господаря. Той ще каже да те оставят на почивка и да впрегнат друг вол.
- Добре казваш - рекъл волът, - ще направя тъй.
Господарят чул разговора, усмихнал се и не казал нищо.
На сутринта дошъл при него ратаят и казал:
- Господарю, волът е болен - не е ял нищо цяла нощ, па и сега не яде. Лежи,  пъшка, рита. Какво ще кажеш - да впрегнем ли някой млад вол вместо него?
- Впрегнете Марко. Докато научите младия вол да оре, ще мине денят, а с Марко ще свършим по-лесно работата.
Слугата впрегнал Марко с другия вол и отишъл на нивата. Марко почнал да опира и да не върви, но като го шибнали няколко пъти с остена, почнал да тегли  по-добре и от вола.
Той орял и си казвал: „Ех, главо, главо! Голяма си, ала ум нямаш! Що ти да учиш другите как да лъжат! Тегли сега цял ден като вол!“

Napred.BG е търсачка от българи за българи.

Повече от година работим тя да става все по-добра
.

Tя има шанс за успех само, ако вие ни помогнете, като я опитате, харесате и споделите!Добави в любими

Подобно на Уикипедия ще опитаме да се издържаме по некомерсиален начин. Може да ни помогнете в тази насока, като ни направите дарение.

Може да сигнализирате грешка, да предложите сайт или да се свържете с нас през Facebook.

За уебмастъри:
Ако сложите линк към нас, ще сме Ви много благодарни! Ако искате банер, само ни пишете какъв размер и ще ви предоставим.

Наказаният умник - Онлайн приказки от Napred.BG
0 (0)


Как се появи търсачката Napred.bg и защо да ни ползвате вместо Google?


Имало едно време двама верни приятели, които си работили в Интернет и правили сайтове. Всичко вървяло добре до деня, в който стотици техни сайтове били изтрити от Google и останали безполезни, скрити за света. Двамата търсили причината за провала под дърво и камък и открили, че Google ги е наказал, защото използвали дизайн в бяло и червено, който се използвал и от "лоши" сайтове. И тогава разбрали, че компанията, която печели 30+ милиарда долара/година от рекламите в търсачката си, не желае да отвори в България 10-20 работни места за редактори, които да следят какво става, а оставя компютри и дори статистика да решават съдбата на хора и бизнеси.

Двамата приятели били много разочаровани от това отношение към малка България... И решили, че "може, по-иначе може"...
Napred.bg е "разбираща търсачка" и ще ви дава точно това, което търсите, и нищо друго. Ако не може да ви предложи нищо по-умно, просто ще отивате в резултатите на Google за вашето търсене. Няма какво да загубите с ползването на българската търсачка, затова просто я опитайте :)

Ние разчитаме на всички вас... разчитаме да подкрепите българското и човешкото пред чуждото, автоматизираното и комерсиалното.
И ако повярвате в идеята, Napred.bg ще бъде хубаво място, от което да стартирате вашия ден в Интернет, тръгвайки напред и нагоре!

Александрина и Калин

seo melbourne

redco.bg

Abv | Начална страница и търсачка Напред.БГ ползва хостинг от ICN.BG | Napred.BG е наследник на букмаркинг сайта Lubimi.com (Любими.ком)

Посветихме 1+ година, за да направим Napred.BG най-добрата търсачка за българите. Споделете ни!
Направи Napred.BG начална страница - подкрепи хубав БГ проект!