Начална страница и търсачка Напред.БГ

Българска търсачка и начална страница 

Резултати за "Мотивационно писмо".

Напред.БГ - Българската търсачка

 

В bgstuff.net ще намерите различни препоръки относно това как се пишат добри и успешни мотивационни писма.
Вижте в jobtiger.bg как да напишете мотивационно писмо за работа бързо и лесно.
JobHow.org Ви предлага 10 златни правила, които да Ви помогнат в написването на страхотно мотивационно писмо.
Най-големият сайт за намиране на работа в България Jobs.bg Ви предлага една добра статия за съставяне на успешно мотивационно писмо.
Статията в manager.bg разглежда едно от най-добрите мотивационни писма според авторът й.
Тук можете да смъкнете образец на мотивационно писмо за работа, както и много други полезни съвети на свързани с темата.
Още един добър пример за успешно мотивационно писмо в slideshare.net, което ще Ви помогне в намирането на нова работа.
Форумът на karieri.bg Ви предлага много полезни съвети и информация относно правилното писане на мотивационно писмо.

Много от сайтовете за работа у нас предлагат образец или препоръки за това как се пише мотивационно писмо за работа. Примерни разработки може да намерите на сайтовете Jobs.bg, Jobtiger.bg, Jobhow.org и Karieri.bg. Други сайтове  предлагат препоръки и правила за това как да направите успешно мотивациоонно писмо, не само когато си търсите работа - Bgstuff.net, Manager.bg и Dir.bg. Там ще намерите информация относно това какво трябва и какво не трябва да включите когато кандидатствате за стаж, университет, работа и пр. Slideshare.net също предлага образец за мотивационно писмо както на български, така и на английски език.

 

Какво представлява мотивационното писмо?

На първо място е добре да знаете, че мотивационното писмо е вид документ, който изисква да се гледа на него със същата сериозност, както за всички останали документи. В някои компании, при определени ситуации, например, когато кандидатите имат количествен и качествен опит зад себе си (силно или впечатляващо CV), мотивационното писмо има основна тежест. Отношението към Вашето мотивационно писмо, ако досега не е било, то вече е време да стане като към резюме, което като допълнение към Вашето CV/автобиография, Ви представлява като личност. Затова, сигурно е вярно, може би, както и с много други неща в живота, ще е полезно не само да се научите как се пише мотивационно писмо, но и как да го напишете добре. Не на последно място, с него, Вие заявявате, че сте подходящият човек за работата, която искате.
 

Защо да е необходимо?

Някои позиции за работа изискват качествата на характера и личността да бъдат показани на преден план. За всякакви позиции с ръководни функции като: управител, мениджър, отговорник склад, отговорник на малък екип, например - колкото по-добре са описани личностните характеристики, толкова по-добре.
 
От всички други въпроси, най-важно е Как се пише мотивационно писмо. Тук не става въпрос само за това да свалите образец от Интернет и да смените само името си. За да можете да напишете най-доброто за себе си и по най-добрия начин, това означава да можете адекватно да представите себе си и възможностите си. За да отговорим, ето някои от най-главните въпроси, които имат значение, които бъдещият работодател си задава, като в същото време, това са някои от основните задачи на които мотивационното писмо отговаря:
 • Да се знае как човек може да се справи с продължителен стрес;
 • Как реагира, когато е под силно напрежение;
 • Мотивация, самоорганизираност и организаторски способности спрямо екипа/колегите си, когато са налице крайни срокове за изпълнение на определени задачи;
 • Отношения вътре в екипа, колегиалност и подкрепа;
 • Не само изброените, но и на практика всички останали други качества, отнасящи се към справянето на задачите Компетентно;
 

Какво се пише в мотивационното писмо?

 • лични данни - имена, адрес, имейл, телефон;
 • дипломи за образование, научна степен, сертификати за езици или други курсове и квалификации;
 • трудов стаж в областта, в която кандидатствате за работа;
 • желаната позиция, работно място, длъжност;
 • споменаване на препоръки от кого и къде са те, ако има такива;
 • дата на изпращане на мотивационното писмо;
 • накрая оформете, така че текста да изглежда приятно за окото, тук добре оформен шаблон или образец може да ви е от полза;

Важно! - Творческият аспект на писмото:

 • защо кандиатствате за точно тази позиция;
 • какво Ви кара да искате да се занимавате с тази работа;
 • почертаване на силните Ви страни като работещ човек и като лличност;
 • избягвайте често използвани фрази или "пренадути" изрази, най-вече защото вече след като са използвани многократно, те звучат банално;
 
С изискването за изпращане на мотивационно писмо, не просто се тества мотивацията и желанието за работа, но и способности за изразяване, бизнес мислене, и някои други важни за работата характеристики. Благодарение на мотивационното писмо Вашият бъдещ работодател се запознава с Вас още преди самото интервю. Затова би било прекрасно ако можете да оставите приятно добри впечатления за себе си, още преди да сте се видели лице в лице с хората за/с които имате шанс да работите. Освен всичко останало можете да сте сигурни, че, когато от Вас се изисква, заедно с автобиографията Ви и мотивационно писмо, това означава, че нещата са сериозни. Много себеуважаващи се компании и работодатели, с желание за качествен, внимателен и ефективен подбор за работните места имат изискване да проверят или да тестват желанието за работа, готовността за поемане на отговорност и така нататък.
Дори да сте в началото на работният Ви стаж, тоест нямате опит зад гърба си, точно мотивационното писмо може да излезе големият плюс пред останалите кандидати, или, ако конкуренцията за мястото е голяма. Всъщност ще Ви посъветваме нещо, от което можете да извлечете голяма полза. При условие, че не само се научите как да изложите мотивацията и мотивите си за определен тип работа, прилайгате по едно мотивационно писмо винаги, дори ако е опционално или дори не е опоменато като задължително изискване. Това със сигурност ще Ви даде преднина, защото все още има хора, които подценяват важността или все още не са писали мотивационно писмо или са ползвали шаблон/образец.
 

Как трябава да изглежда? Как се пише мотивационно писмо?

 
Не бъдете от хората, които все още подминават писането, считат го за ненужно или формалност, когато е опционално изискване. Не чакайте до момента, когато ще Ви се наложи, а бъдете готови предварително за това. Това правило, всъщност би могло да се приложи за всичко, за което на практика може да бъде приложено, като успешна тактика, като инвестиция в себе си за бъдещето =)
И така... Ако досега не сте, ето как се пише мотивационно писмо дори и без образец. Просто вземете един лист и нещо за писане или си отворете нов документ в текстообработваща програма. Ще са Ви необходими две стъпки: Първо - да направите списък с Вашите умения и знания и Второ - направене списък с личностните позитивни характеристики. За първия списък е важно да изредите всичко видове и типове знания които имате, които ще са свързани с бъдещата Ви работа, за втората стъпка е важно да изредите всички характеристики, които ще са Ви полезни в работата. 
 
Започнете да пишете и след първото писмо ще е по-лесно. Постепенно ще откриете, че дори имате собствен стил на писане, което е всъщност и крайната цел.
 

Как се пише мотивационно писмо със стил?

Да, може да се окаже, че има. В повечето случаи писмото е добре да е леко и приятно за четене. В зависимост от длъжността и компанията, може да се наложи писмото да е по-строго делово. Едва ли някой ще Ви се разсърди, ако е във Ваш стил да вмъкнете и малко чувство за хумор. Просто бъдете внимателни с това и се убедете, че се разбира точно това, което искате да кажете (да изразите) и нищо друго, тоест всеки, който чете да разбира какво искате да кажете (да не е двусмислено). Като цяло стремежа е писмото да има бизнис тон, но и да е свежо и както вече споменахме, приятно за четене.
 
Много важно - смисълът на мотивационното писмо е не точно безразборно изреждане на качества, както "на първо четене" звучи... То представлява комбинацията от всички знания и личностни характеристики - комбинация грижливо подбрана, тактично изредена, смислено и логичеки свързана с работата. Обърнете внимание, че става дума преди всичко за адекватно изброяване на Вашите качества. Адекватноно отношение е на основата на правилната самооценката. Правилна (адекватна) самооценка, това означава тя да бъде нито завишена (надценяване на способностите, знанията и личностните характеристики), нито понижена (подценяване). Тоест, от адекватността на самооценката до голяма степен зависи и крайното оформление.
 
Веднъж, след поне един опит, вече ще знаете как се пише мотивационно писмо, и става ясно, че не е чак толкова сложно.
 
Едно от най-хубавите неща, при писане на мотивационно писмо, е че можете да си вдъхнете самоувереност (в разумни граници, разбира се) и да се мотивирате, защото пред себе си имате черно на бяло, обобщено най-доброто от характера и способностите си =)
 
Ако имате нужда от още информация по темата, разгледайте нашите предложения, заедно със техните собствени любопитни факти, съвети и разни други дребни неща, които биха могли да имат значение за Вашето мотивационно писмо, как то ще изгежда. Разгледайте примерните мотивацоинни писма, като отправна точка. Запомнете, те са примерни, в случай на спешност позвайте някои от образците в тематичните сайтове, които ви предлагаме. 
 
Ако досега не сте си задавали въпросите кога, защо, как се пише мотивационно писмо, то се надяваме вече да имате всички отговори. Може би, досега, не Ви се е налагало да го пишете, особено ако имате кариерни амбици, за в бъдеще със сигурност ще Ви е необходимо. В такъв случай вземете впредвид вече изложените неща и се научете преди да Ви се е наложило, за да сте подготвени и малко (всъщност повече) по-уверени в себе си. От Napred.BG се надяваме отново да сме Ви били полезни, да сме Ви дали добра гледна точка и алтелнатива относно писането на този тип документ. Желаем Ви Успех! =)

...................................

Още от Napred.BG:
Работа

Napred.BG е търсачка от българи за българи.

Повече от година работим тя да става все по-добра
.

Tя има шанс за успех само, ако вие ни помогнете, като я опитате, харесате и споделите!Добави в любими

Подобно на Уикипедия ще опитаме да се издържаме по некомерсиален начин. Може да ни помогнете в тази насока, като ни направите дарение.

Може да сигнализирате грешка, да предложите сайт или да се свържете с нас през Facebook.

За уебмастъри:
Ако сложите линк към нас, ще сме Ви много благодарни! Ако искате банер, само ни пишете какъв размер и ще ви предоставим.

Мотивационно писмо - Образец, примери и съвети - Napred.BG
4.17 (6)


Как се появи търсачката Napred.bg и защо да ни ползвате вместо Google?


Имало едно време двама верни приятели, които си работили в Интернет и правили сайтове. Всичко вървяло добре до деня, в който стотици техни сайтове били изтрити от Google и останали безполезни, скрити за света. Двамата търсили причината за провала под дърво и камък и открили, че Google ги е наказал, защото използвали дизайн в бяло и червено, който се използвал и от "лоши" сайтове. И тогава разбрали, че компанията, която печели 30+ милиарда долара/година от рекламите в търсачката си, не желае да отвори в България 10-20 работни места за редактори, които да следят какво става, а оставя компютри и дори статистика да решават съдбата на хора и бизнеси.

Двамата приятели били много разочаровани от това отношение към малка България... И решили, че "може, по-иначе може"...
Napred.bg е "разбираща търсачка" и ще ви дава точно това, което търсите, и нищо друго. Ако не може да ви предложи нищо по-умно, просто ще отивате в резултатите на Google за вашето търсене. Няма какво да загубите с ползването на българската търсачка, затова просто я опитайте :)

Ние разчитаме на всички вас... разчитаме да подкрепите българското и човешкото пред чуждото, автоматизираното и комерсиалното.
И ако повярвате в идеята, Napred.bg ще бъде хубаво място, от което да стартирате вашия ден в Интернет, тръгвайки напред и нагоре!

Александрина и Калин

Bandar Poker Dominobet
poker88
sampoernapoker88 merupakan situs judi poker88 terbaik dan terpercaya saat ini dimana situs ini memiliki ratusan bahkan ribuan member setia

The professional company 918 kiss provides all the information on 918kiss download.

permainan judi slot di situs https://www.cmd398.net dapat deposit menggunakan judi slot deposit pulsa dan ovo

SeoWho

exact replica watches

안전공원

daftar di situs judi slot online terpercaya qqslot77

seo melbourne

Напред.бг препоръчва следните уроци по рисуване в София за кандидатстване в професионални гимназии и университети с рисуване, или за всички, които искат да развият артистичната страна на своята личност.

Abv | Начална страница и търсачка Напред.БГ подкрепя I Grow Younger | Napred.BG е наследник на букмаркинг сайта Lubimi.com (Любими.ком)

Посветихме 1+ година, за да направим Napred.BG най-добрата търсачка за българите. Споделете ни!
Направи Napred.BG начална страница - подкрепи хубав БГ проект!