Начална страница и търсачка Напред.БГ

Българска търсачка и начална страница 

Резултати за "Мозъчна биоелектрична активност".

Напред.БГ - Българската търсачка.

Мозъчна биоелектрична активност

Морфологичната незрелост на мозъка в ранната детска възраст се отразява и на мозъчната му биоелектрична активност. Спонтанната електроенцефалограма (ЕЕГ) в различни етапи на детската възраст показва различни и постепенно променящи се честотни, амплитудни и ритмични характеристики. Най-съществената закономерност на възрастовата динамика е, че колкото по-незрял е мозъкът, толкова по-бавни вълни преобладават в ЕЕГ. У новороденото се установяват нискоамплитудни извънредно бавни делта-въпни (1-3 в сек.). В следващите месеци делта-вълните продължават да доминират, но леко се ускоряват (2-4 в сек.). Между 1-3 годишна възраст все още преобладават бавни вълни, но с относително по-висока честота - т.нар. тета-вълни (5-7 в сек.). Наблюдават се и характерните за възрастните при спокойно състояние алфа-вълни, но в по-ниските им честотни диапазони (8-9 в сек. ). Този по-бавен алфа-ритъм става вече доминиращ към 5-6 годишна възраст. Десинхронизацията на алфа-ритъма от различни стимулации с проявяване на добре изразен нисковолтажен и бърз ритъм от т.нар. бета-вълни (15-30 в сек.) настъпва след 10-годишна възраст. Напълно завършен зрял вид, с преобладаване на алфа-ритъм от 11-12 в сек., с добра организираност и кохерентност между челните и тилните отвеждания, както и отчетливо проявена десинхронизация и бета-ритъм ЕЕГ придобива едва след 18-19-годишна възраст. Освен спонтанната ЕЕГ значителна информативност за характера на сетивната преработка от мозъка имат и т.нар. предизвикани отговори (евокирани потенциали). Това са вълни, които се надстрояват върху спонтанната "фонова" ЕЕГ. в резултат на рязко краткотрайно сетивно дразнене - зрително, слухово или соматосензорно. У новороденото сетивната стимулация предизвиква коров отговор строго локално, само в първичната проекционна корова зона на съответния анализатор, След 3-годишна възраст се установява ясно въвличане и на асоциативните корови полета, а след 6-годишна възраст става диференциране на предизвиканите отговори (евокирани потенциали), които се отличават в зависимост от вида и сложността на стимула.

За други характеристики и специфики на главния мозък на хората може да прочетете статията за него в Уики БГ.
Ако търсите още данни, снимки или видеоматериали за мозъчната биоелектрична активност може да погледнете в Гугъл.БГ.

Използвани са материали от: Анатомия и физиология на човека, Автори: проф.д-р Людмил Мавлов д.м.н. доц. д-р Виолета Боянова, к.м.н. Издателство: Венимекс

Napred.BG е търсачка от българи за българи.

Повече от година работим тя да става все по-добра
.

Tя има шанс за успех само, ако вие ни помогнете, като я опитате, харесате и споделите!Добави в любими

Подобно на Уикипедия ще опитаме да се издържаме по некомерсиален начин. Може да ни помогнете в тази насока, като ни направите дарение.

Може да сигнализирате грешка, да предложите сайт или да се свържете с нас през Facebook.

За уебмастъри:
Ако сложите линк към нас, ще сме Ви много благодарни! Ако искате банер, само ни пишете какъв размер и ще ви предоставим.

Мозъчна биоелектрична активност - Napred.BG
0 (0)


Как се появи търсачката Napred.bg и защо да ни ползвате вместо Google?


Имало едно време двама верни приятели, които си работили в Интернет и правили сайтове. Всичко вървяло добре до деня, в който стотици техни сайтове били изтрити от Google и останали безполезни, скрити за света. Двамата търсили причината за провала под дърво и камък и открили, че Google ги е наказал, защото използвали дизайн в бяло и червено, който се използвал и от "лоши" сайтове. И тогава разбрали, че компанията, която печели 30+ милиарда долара/година от рекламите в търсачката си, не желае да отвори в България 10-20 работни места за редактори, които да следят какво става, а оставя компютри и дори статистика да решават съдбата на хора и бизнеси.

Двамата приятели били много разочаровани от това отношение към малка България... И решили, че "може, по-иначе може"...
Napred.bg е "разбираща търсачка" и ще ви дава точно това, което търсите, и нищо друго. Ако не може да ви предложи нищо по-умно, просто ще отивате в резултатите на Google за вашето търсене. Няма какво да загубите с ползването на българската търсачка, затова просто я опитайте :)

Ние разчитаме на всички вас... разчитаме да подкрепите българското и човешкото пред чуждото, автоматизираното и комерсиалното.
И ако повярвате в идеята, Napred.bg ще бъде хубаво място, от което да стартирате вашия ден в Интернет, тръгвайки напред и нагоре!

Александрина и Калин

seo melbourne

redco.bg

Abv | Начална страница и търсачка Напред.БГ ползва хостинг от ICN.BG | Napred.BG е наследник на букмаркинг сайта Lubimi.com (Любими.ком)

Посветихме 1+ година, за да направим Napred.BG най-добрата търсачка за българите. Споделете ни!
Направи Napred.BG начална страница - подкрепи хубав БГ проект!