Начална страница и търсачка Напред.БГ

Българска търсачка и начална страницаЛошият добър синЕдна майка не вярвала в нищо добро. Имала си причини — мъжът, когото обикнала, не само я изоставил с дете на ръце, но и на тръгване я ограбил. И тя останала сам-самичка, бедна, гола и боса, дето има една дума. Но стискала зъби, работила денонощно и успяла някак да оцелее в този страшен за нея свят.
Момченцето й поотраснало и тя го научила да краде, защото смятала, че с честен труд не се успява. Все си повтаряла злокобната мисъл, че от труд се гърбавее, не се богатее.
И детето поело по отъпкания път на крадците. Първо им помагало, после станало крадец за чудо и приказ. Така израснало момчето и като станало момък, повело разбойническа шайка като главатар.
Когато отрязвал главата на някого, майка му го насърчавала:
— Убивай, момчето ми, те хората това заслужават.
Когато подпалвал къщата на някой богаташ, майка му доволна заявявала:
— И живи да ги гориш, момчето ми, пак ще им е малко наказанието.
И тъй момчето от дребен крадец станало прочут разбойник. Хората си глътвали езиците само като чуели името му.
А той правел що правел, вършел що вършел, винаги намирал време да дойде при майка си и да й изповяда деянията си. А тя му повтаряла:
— Светът е лош, момчето ми, трябва да му се отмъщава.
Случило се и с този разбойник каквото най-често става — заловили го и го съдът го осъдил на обесване. Даже съдията, който бил прочут с въздържаността си човек, си позволил да каже:
— Този разбойник и безброй пъти да го окачим на бесилката, пак няма да изкупи греховете си.
И насрочили деня на обесването. Изсипал се всичкият народ да види как умира прочутият разбойник, толкова много хора имало, че в такива случаи е вярна приказката — и игла да хвърлиш, няма къде да падне.
Отишла на площада и майката, позволили й да застане в първата редица.
Докарали разбойника и го изправили пред бесилката, а съдията прочел присъдата — смърт чрез обесване.
Докато слушали хората неизброимите злодеяния на осъдения, някои жени даже са разплакали — хубав бил момъкът, млад бил, а ето че след миг ще бъде мъртъв!…
Съдията, който бил строг, но справедлив, не пропуснал да призове осъдения да си каже последното желание.
Всички притихнали и чакали да чуят какво ще е то…
И чули как осъденият на смърт поискал да му бъде позволено да целуне своята любима майчица.
По-възрастните жени заридали, ами че те си представяли своите синове на бесилката и как желаят да се сбогуват именно с тях, а не с любимите си. По-младите жени се обливали в сълзи, защото го жалели, че е млад и хубав.
Майката бавно се отправила към ешафода, изкачила стълбите и застанала пред сина си.
И синът целунал майката.
Но нещо се случило, защото, когато двамата се отделили, от устата на майката потекла струйка алена кръв, а синът държал нещо между зъбите си.
И ужасени хората разбрали — синът отхапал езика на майка си. Изплюл го и тръгнал към бесилката. Сам си нахлузил на врата въжето и викнал:
— Майка ми ме научи да крада и да убивам. Затуй й откъснах езика, да не учи и други да правят това!
И увиснал момъкът на бесилката.
От този ден никой вече не проговорил на майката, бягали от нея, все едно е чумава. Никой не разбрал кога и къде е починала… Но сина й го помнели и сътвореното зло от майката — също.
 

Napred.BG е търсачка от българи за българи.

Повече от година работим тя да става все по-добра
.

Tя има шанс за успех само, ако вие ни помогнете, като я опитате, харесате и споделите!Добави в любими

Подобно на Уикипедия ще опитаме да се издържаме по некомерсиален начин. Може да ни помогнете в тази насока, като ни направите дарение.

Може да сигнализирате грешка, да предложите сайт или да се свържете с нас през Facebook.

За уебмастъри:
Ако сложите линк към нас, ще сме Ви много благодарни! Ако искате банер, само ни пишете какъв размер и ще ви предоставим.

Лошият добър син - Български Приказки Онлайн от Napred.BG
0 (0)


Как се появи търсачката Napred.bg и защо да ни ползвате вместо Google?


Имало едно време двама верни приятели, които си работили в Интернет и правили сайтове. Всичко вървяло добре до деня, в който стотици техни сайтове били изтрити от Google и останали безполезни, скрити за света. Двамата търсили причината за провала под дърво и камък и открили, че Google ги е наказал, защото използвали дизайн в бяло и червено, който се използвал и от "лоши" сайтове. И тогава разбрали, че компанията, която печели 30+ милиарда долара/година от рекламите в търсачката си, не желае да отвори в България 10-20 работни места за редактори, които да следят какво става, а оставя компютри и дори статистика да решават съдбата на хора и бизнеси.

Двамата приятели били много разочаровани от това отношение към малка България... И решили, че "може, по-иначе може"...
Napred.bg е "разбираща търсачка" и ще ви дава точно това, което търсите, и нищо друго. Ако не може да ви предложи нищо по-умно, просто ще отивате в резултатите на Google за вашето търсене. Няма какво да загубите с ползването на българската търсачка, затова просто я опитайте :)

Ние разчитаме на всички вас... разчитаме да подкрепите българското и човешкото пред чуждото, автоматизираното и комерсиалното.
И ако повярвате в идеята, Napred.bg ще бъде хубаво място, от което да стартирате вашия ден в Интернет, тръгвайки напред и нагоре!

Александрина и Калин

seo melbourne

redco.bg

Abv | Начална страница и търсачка Напред.БГ ползва хостинг от ICN.BG | Napred.BG е наследник на букмаркинг сайта Lubimi.com (Любими.ком)

Посветихме 1+ година, за да направим Napred.BG най-добрата търсачка за българите. Споделете ни!
Направи Napred.BG начална страница - подкрепи хубав БГ проект!