Начална страница и търсачка Напред.БГ

Българска търсачка и начална страницаКой ще отгатне?Един цар имал трима сина. Когато остарял, той предал царството на големия си син. И с какво започнал царуването си младият, цар? Намисли да се ожени, и то не за друга, ами за храненицата на баща си. А тя била от прост произход. Царят не се съгласявал и настоявал синът му да вземе за жена девойка от царски род. Но младият цар не искал и да чуе за друга девойка. Тогава царят отстъпил трона си на своя среден син. Той също пожелал да се ожени за храненицата на баща си — друга не искал. Дал тогава царят трона си на най-малкия син, но и той се канел да се ожени за храненицата. Разсърдил се царят на синовете си — не дал царството си нито на единия, нито на другия, нито на третия.
Не се минало много време и царят разбрал, че няма повече сили да управлява царството. Решил той тогава, че ще даде царството на онзи от синовете си, който покаже, че е най-умният и най-послушният.
Изпратил царят най-големият си син и му поръчал да намери нещо такова, което никой още в царството му не е виждал. Няколко дни след заминаването на най-големия син царят изпратил средния син, а след него със същата поръка и най-малкия. Братята не споделили помежду си защо заминават. Всеки от тях вярвал, че царят само него изпраща.
Пристигнал най-големият брат в една чужда страна, гледа — един човек носи някаква чудна тръба. Той веднага си помислил: «Има ли в бащиното ми царство такава тръба?» И попитал човека:
— За какво служи тази тръба?
— Ще ти кажа за какво. Ако искаш да видиш някой далечен град и всичко, каквото става в него, погледни през тръбата, всичко се вижда като на длан.
Царският син взел, че купил тази тръба. Средният брат срещнал в далечна страна човек, който носел някакъв чудноват килим. Попитал той човека:
— За какво служи този килим?
— Ще ти кажа за какво. Когато искаш да отлетиш някъде далече, стъпи на този килим и твоето желание веднага ще се изпълни.
Царският син си рекъл: «В бащиното ми царство още няма такива чудни неща!» И купил килима.
Най-малкият брат срещнал в далечен край човек, който държал голяма ароматна ябълка.
— Продай ми тази ябълка, искам да я изям — казал царският син.
— Какво говориш! — отвърнал човекът. — Как може да се изяде такава чудна ябълка!
— Кажи ми тогава, драги мой, какво чудно има в нея?
— Ако някой се разболее тежко, но болестта му не е смъртоносна, той веднага ще оздравее, щом допреш до него тази ябълка. Ако ли пък някой се разболее от смъртоносна болест и допреш до него ябълката, той веднага ще оздравее и вече тази болест няма да го хване цял живот. А когато дойде смъртният му час, ще заспи неусетно сладък сън.
Царският син купил ябълката.
Тръгнали тримата братя обратно към къщи и по пътя се срещнали. Почнали да се разпитват помежду си:
— Ти къде беше?
— А ти къде беше?
— Там и там…
По-малките братя попитали по-големия:
— За какво служи твоята тръба?
Той им разказал:
— Ако поискам да разбера какво става сега в някой далечен град, ще погледна през тръбата и ще видя всичко. А какво носите вие?
— Ако пожелая да отида някъде далеч, този килим ще ме отнесе там само за миг.
— Ако някой е на умиране и аз допра до него тази ябълка, той веднага ще оздравее, щом болестта му не е смъртоносна. А смъртоносна ли е тя и допра ябълката до болния, той ще оздравее и цял живот болест няма да го хваща. Когато настъпи последният му час, ще заспи неусетно сладък сън.
Узнали царските синове вълшебната сила на купените от тях неща и решили да ги изпитат. Взели тръбата, погледнали към родния си град и що да видят: в бащиния им дворец лежи на смъртен одър тяхната любима! Стъпили те тогава на килима и още същия миг се намерили у дома. Допрели ябълката до девойката и тя веднага оздравяла.
И който отгатне сега кой от царските синове е най-достоен за царския трон, той ще бъде и най-умният. Самият аз не мога да отгатна.
 

Napred.BG е търсачка от българи за българи.

Повече от година работим тя да става все по-добра
.

Tя има шанс за успех само, ако вие ни помогнете, като я опитате, харесате и споделите!Добави в любими

Подобно на Уикипедия ще опитаме да се издържаме по некомерсиален начин. Може да ни помогнете в тази насока, като ни направите дарение.

Може да сигнализирате грешка, да предложите сайт или да се свържете с нас през Facebook.

За уебмастъри:
Ако сложите линк към нас, ще сме Ви много благодарни! Ако искате банер, само ни пишете какъв размер и ще ви предоставим.

Кой ще отгатне? - Онлайн приказки от Napred.BG
0 (0)


Как се появи търсачката Napred.bg и защо да ни ползвате вместо Google?


Имало едно време двама верни приятели, които си работили в Интернет и правили сайтове. Всичко вървяло добре до деня, в който стотици техни сайтове били изтрити от Google и останали безполезни, скрити за света. Двамата търсили причината за провала под дърво и камък и открили, че Google ги е наказал, защото използвали дизайн в бяло и червено, който се използвал и от "лоши" сайтове. И тогава разбрали, че компанията, която печели 30+ милиарда долара/година от рекламите в търсачката си, не желае да отвори в България 10-20 работни места за редактори, които да следят какво става, а оставя компютри и дори статистика да решават съдбата на хора и бизнеси.

Двамата приятели били много разочаровани от това отношение към малка България... И решили, че "може, по-иначе може"...
Napred.bg е "разбираща търсачка" и ще ви дава точно това, което търсите, и нищо друго. Ако не може да ви предложи нищо по-умно, просто ще отивате в резултатите на Google за вашето търсене. Няма какво да загубите с ползването на българската търсачка, затова просто я опитайте :)

Ние разчитаме на всички вас... разчитаме да подкрепите българското и човешкото пред чуждото, автоматизираното и комерсиалното.
И ако повярвате в идеята, Napred.bg ще бъде хубаво място, от което да стартирате вашия ден в Интернет, тръгвайки напред и нагоре!

Александрина и Калин

seo melbourne

redco.bg

Напред.бг препоръчва следните уроци по рисуване в София за кандидатстване в професионални гимназии и университети с рисуване, или за всички, които искат да развият артистичната страна на своята личност.

Abv | Начална страница и търсачка Напред.БГ ползва хостинг от ICN.BG | Napred.BG е наследник на букмаркинг сайта Lubimi.com (Любими.ком)

Посветихме 1+ година, за да направим Napred.BG най-добрата търсачка за българите. Споделете ни!
Направи Napred.BG начална страница - подкрепи хубав БГ проект!