Начална страница и търсачка Напред.БГ

Българска търсачка и начална страница 

Резултати за "Ендокринна система".
 
Напред.БГ - Българската търсачка.

Ендокринна система

Регулацията на жизнените процеси в човешкия организъм се извършва по нервен и хуморален път. Хуморалната регулация се осъществява посредством различни по строеж и състав химически вещества. Част от хуморалната регулация е хормоналната, която се реализира чрез комплекс от хормони, произвеждани от еднокринните жлези (жлези с вътрешна секреция). Хормоните са сложни съединения с голяма биологична активност. Това означава, че сравнително малки количества от веществото оказват мощен регулаторен ефект. Друга важна особеност на хормоналната регулация е, че тя контролира главно метаболизма в организма. Хормоните се синтезират от специални жлези и се отделят директно в кръвта. Оттам посредством кръвоносната система се транспортират до всички органи и тъкани на тялото. Действието им се проявява само върху органите, чиито клетки имат специфични рецептори, взаимодействащи със строго определен хормон. Повишена активност на някоя ендокринна жлеза се нарича хиперфункция, а намалена -хипофункция. Между нервната и хормоналната регулация има тясна връзка и взаимодействие, което най-добре се илюстрира от хипоталмо-хипофизарната система. Ендокринната система включва следните жлези: хипофиза, щитовидна жлеза, тимус, надбъбречни жлези, околощитовидни жлези, полови жлези, задстомашна жлеза, епифиза.

Всичко за централната нервна система, храносмилателната система, щитовидната жлеза, хормоните, ендокринна регулация и заболявания.
Много допълнителна информация за ендокринната система у човека ще намерите из индекса на търсачката.

Използвани са материали от: Анатомия и физиология на човека, Автори: проф.д-р Людмил Мавлов д.м.н. доц. д-р Виолета Боянова, к.м.н. Издателство: Венимекс

Napred.BG е търсачка от българи за българи.

Повече от година работим тя да става все по-добра
.

Tя има шанс за успех само, ако вие ни помогнете, като я опитате, харесате и споделите!Добави в любими

Подобно на Уикипедия ще опитаме да се издържаме по некомерсиален начин. Може да ни помогнете в тази насока, като ни направите дарение.

Може да сигнализирате грешка, да предложите сайт или да се свържете с нас през Facebook.

За уебмастъри:
Ако сложите линк към нас, ще сме Ви много благодарни! Ако искате банер, само ни пишете какъв размер и ще ви предоставим.

Ендокринна система - Napred.BG
5 (2)


Как се появи търсачката Napred.bg и защо да ни ползвате вместо Google?


Имало едно време двама верни приятели, които си работили в Интернет и правили сайтове. Всичко вървяло добре до деня, в който стотици техни сайтове били изтрити от Google и останали безполезни, скрити за света. Двамата търсили причината за провала под дърво и камък и открили, че Google ги е наказал, защото използвали дизайн в бяло и червено, който се използвал и от "лоши" сайтове. И тогава разбрали, че компанията, която печели 30+ милиарда долара/година от рекламите в търсачката си, не желае да отвори в България 10-20 работни места за редактори, които да следят какво става, а оставя компютри и дори статистика да решават съдбата на хора и бизнеси.

Двамата приятели били много разочаровани от това отношение към малка България... И решили, че "може, по-иначе може"...
Napred.bg е "разбираща търсачка" и ще ви дава точно това, което търсите, и нищо друго. Ако не може да ви предложи нищо по-умно, просто ще отивате в резултатите на Google за вашето търсене. Няма какво да загубите с ползването на българската търсачка, затова просто я опитайте :)

Ние разчитаме на всички вас... разчитаме да подкрепите българското и човешкото пред чуждото, автоматизираното и комерсиалното.
И ако повярвате в идеята, Napred.bg ще бъде хубаво място, от което да стартирате вашия ден в Интернет, тръгвайки напред и нагоре!

Александрина и Калин

seo melbourne

redco.bg

Abv | Начална страница и търсачка Напред.БГ ползва хостинг от ICN.BG | Napred.BG е наследник на букмаркинг сайта Lubimi.com (Любими.ком)

Посветихме 1+ година, за да направим Napred.BG най-добрата търсачка за българите. Споделете ни!
Направи Napred.BG начална страница - подкрепи хубав БГ проект!