Начална страница и търсачка Напред.БГ

Българска търсачка и начална страница 

Резултати за "Главен мозък".
 
Напред.БГ - Българската търсачка.

Главен мозък

Отделните части на главния мозък са се развили последователно с усложняването на функциите му и са йерархично надстроени една над друга. Най-старата му част е т.нар. мозъчен ствол (трункус церебри). Той има срединно разположение като сърцевина на главния мозък и представлява пряко продължение на гръбначния мозък, запазвайки до известна степен неговата сегментна структура. В него са разположени двигателните и сетивните ядра на черепномозъчните периферни нерви, аналогично на клетъчните струпвания в предните и задните рога на гръбначния мозък, от който изхождат гръбначномозъчните периферни нерви. Мозъчният ствол се състои от три структури. Най-долния етаж заема продълговатият мозък (медула облонгата), който граничи непосредствено с гръбначния мозък. Следва средният етаж, заеман от моста (понс), и накрая - най-горният етаж, изграден от средния мозък | (мезенцефалон). В задните отдели на главния мозък е разположен малкият мозък (церебелум). Мостът и малкият мозък се означават като заден мозък (метенцефалон), а заедно с продълговатия мозък образуват т. нар. ромбичен мозък (ромбенцефалон). Трите структури произхождат ембрионално от общо задно мозъчно мехурче. От предното мозъчно мехурче произлизат филогенетично по-нови структури, които се обединяват в преден мозък или голям мозък (прозенцефалон). Той включва междинния мозък (диенцефалон) и крайния мозък (теленцефалон). От своя страна междинният мозък се състои от два зрителни хълма (таламус) и от подхълмие (хипоталамус). Крайният мозък е най-нов и най-развит у човека. Той се състои от две големомозъчни полукълба (хемисфериа церебри), които се съединяват помежду си с голяма напречна греда от бяло мозъчно вещество, наречена мазолесто тяло (корпус калозум). Сега ще разгледаме по-подробно структурните и функционалните характеристики на споменатите отдели на главния мозък. Мозъчният ствол включва продълговатия мозък, моста и средния мозък.

Научете всичко, което Ви интересува за най-главния и важен орган в човешкия организъм.
Гугъл Ви представя най-различна информация относно главния мозък, представена чрез статии, снимки, видео и други подобни.

Използвани са материали от: Анатомия и физиология на човека, Автори: проф.д-р Людмил Мавлов д.м.н. доц. д-р Виолета Боянова, к.м.н. Издателство: Венимекс

Napred.BG е търсачка от българи за българи.

Повече от година работим тя да става все по-добра
.

Tя има шанс за успех само, ако вие ни помогнете, като я опитате, харесате и споделите!Добави в любими

Подобно на Уикипедия ще опитаме да се издържаме по некомерсиален начин. Може да ни помогнете в тази насока, като ни направите дарение.

Може да сигнализирате грешка, да предложите сайт или да се свържете с нас през Facebook.

За уебмастъри:
Ако сложите линк към нас, ще сме Ви много благодарни! Ако искате банер, само ни пишете какъв размер и ще ви предоставим.

Главен мозък - Napred.BG
0 (0)


Как се появи търсачката Napred.bg и защо да ни ползвате вместо Google?


Имало едно време двама верни приятели, които си работили в Интернет и правили сайтове. Всичко вървяло добре до деня, в който стотици техни сайтове били изтрити от Google и останали безполезни, скрити за света. Двамата търсили причината за провала под дърво и камък и открили, че Google ги е наказал, защото използвали дизайн в бяло и червено, който се използвал и от "лоши" сайтове. И тогава разбрали, че компанията, която печели 30+ милиарда долара/година от рекламите в търсачката си, не желае да отвори в България 10-20 работни места за редактори, които да следят какво става, а оставя компютри и дори статистика да решават съдбата на хора и бизнеси.

Двамата приятели били много разочаровани от това отношение към малка България... И решили, че "може, по-иначе може"...
Napred.bg е "разбираща търсачка" и ще ви дава точно това, което търсите, и нищо друго. Ако не може да ви предложи нищо по-умно, просто ще отивате в резултатите на Google за вашето търсене. Няма какво да загубите с ползването на българската търсачка, затова просто я опитайте :)

Ние разчитаме на всички вас... разчитаме да подкрепите българското и човешкото пред чуждото, автоматизираното и комерсиалното.
И ако повярвате в идеята, Napred.bg ще бъде хубаво място, от което да стартирате вашия ден в Интернет, тръгвайки напред и нагоре!

Александрина и Калин

seo melbourne

redco.bg

Abv | Начална страница и търсачка Напред.БГ ползва хостинг от ICN.BG | Napred.BG е наследник на букмаркинг сайта Lubimi.com (Любими.ком)

Посветихме 1+ година, за да направим Napred.BG най-добрата търсачка за българите. Споделете ни!
Направи Napred.BG начална страница - подкрепи хубав БГ проект!