Начална страница и търсачка Напред.БГ

Българска търсачка и начална страницаВсеки да си знае мястотоНа един мъж му умряла жената. Е, Бог я взел, рекъл си той и я погребал както подобава — по християнски. И следвал традициите свети, както се изисква и както ги знаел от майка си и баща си — ходел на гроба, вино преливал.
Само дето винаги казвал на гроба, сиреч на лежащата в него своя съпруга:
— Не мога без тебе, жено, разбери го. Стани от гроба и ела си у дома. Ела си, казвам ти, жено!
Тъй говорел и се молел всеки ден мъжът на починалата си съпруга. Нито ден не пропускал.
Един път, когато отново изрекъл думите — страстни, тъжни, печални, умолителни, — пръстта над гроба започнала да се надига!
Мъжът отстъпил уплашено — нима жена му ще го послуша и ще се завърне вкъщи?
Нима мъртвите могат да стават от гроба?
А пръстта все така се надигала, разпуквала се черната, все едно оживявала — нещо отдолу, от гроба, идвало към него, пристигало бавно, но сигурно.
Жена ми се надига от гроба — изплашил се мъжът и си представил как ще трябва да живее отсега нататък с мъртвата. Представил си нейния оголен череп, скелета й без никаква плът и тъй характерния мирис на мъртвец, който ще усеща в леглото, в кухнята, даже на нивата.
И закрещял от ужас човекът:
— Ти от шега не разбираш ли, мила ми жено?!
Пръстта все така се надигала, идвала, идвала при него мъртвата съпруга.
Мъжът вече закрещял:
— Стой си там, където си, в гроба!
А пръстта все така се надигала — идвала, идвала при него мъртвата му съпруга — ето сега ще се покаже черепът й, ще го стрелне с поглед през кухите очни дупки, ще протегне към него ръце костеливи…
И изплакал мъжът:
— Разбери, жено, светът е за живите, гробовете — за мъртвите.
Пръстта над гроба престанала да се надига и от нея се подала главата на една къртица.

Napred.BG е търсачка от българи за българи.

Повече от година работим тя да става все по-добра
.

Tя има шанс за успех само, ако вие ни помогнете, като я опитате, харесате и споделите!Добави в любими

Подобно на Уикипедия ще опитаме да се издържаме по некомерсиален начин. Може да ни помогнете в тази насока, като ни направите дарение.

Може да сигнализирате грешка, да предложите сайт или да се свържете с нас през Facebook.

За уебмастъри:
Ако сложите линк към нас, ще сме Ви много благодарни! Ако искате банер, само ни пишете какъв размер и ще ви предоставим.

Всеки да си знае мястото - Български Приказки Онлайн от Napred.BG
0 (0)


Как се появи търсачката Napred.bg и защо да ни ползвате вместо Google?


Имало едно време двама верни приятели, които си работили в Интернет и правили сайтове. Всичко вървяло добре до деня, в който стотици техни сайтове били изтрити от Google и останали безполезни, скрити за света. Двамата търсили причината за провала под дърво и камък и открили, че Google ги е наказал, защото използвали дизайн в бяло и червено, който се използвал и от "лоши" сайтове. И тогава разбрали, че компанията, която печели 30+ милиарда долара/година от рекламите в търсачката си, не желае да отвори в България 10-20 работни места за редактори, които да следят какво става, а оставя компютри и дори статистика да решават съдбата на хора и бизнеси.

Двамата приятели били много разочаровани от това отношение към малка България... И решили, че "може, по-иначе може"...
Napred.bg е "разбираща търсачка" и ще ви дава точно това, което търсите, и нищо друго. Ако не може да ви предложи нищо по-умно, просто ще отивате в резултатите на Google за вашето търсене. Няма какво да загубите с ползването на българската търсачка, затова просто я опитайте :)

Ние разчитаме на всички вас... разчитаме да подкрепите българското и човешкото пред чуждото, автоматизираното и комерсиалното.
И ако повярвате в идеята, Napred.bg ще бъде хубаво място, от което да стартирате вашия ден в Интернет, тръгвайки напред и нагоре!

Александрина и Калин

seo melbourne

redco.bg

Abv | Начална страница и търсачка Напред.БГ ползва хостинг от ICN.BG | Napred.BG е наследник на букмаркинг сайта Lubimi.com (Любими.ком)

Посветихме 1+ година, за да направим Napred.BG най-добрата търсачка за българите. Споделете ни!
Направи Napred.BG начална страница - подкрепи хубав БГ проект!